A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НОВА ДОПОМОГА USAID ВАРТІСТЮ 74 МЛН ДОЛАРІВ США В РАМКАХ ПРОЄКТУ «ГОВЕРЛА» ДЛЯ ПОСИЛЕННЯ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ ТА МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 28.09.2021 13:04
Кількість переглядів: 204

Нова допомога USAID вартістю 74 млн доларів США в рамках проєкту «ГОВЕРЛА» для посилення децентралізації та місцевого самоврядування

 

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочало нову програму в галузі підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування в рамках проєкту «ГОВЕРЛА», спрямовану на посилення децентралізації та систем місцевого самоврядування по всій Україні.

П'ятирічна програма «ГОВЕРЛА» вартістю 74 млн доларів США сприятиме просуванню реформи Уряду України щодо децентралізації шляхом підтримки політичних і законодавчих реформ, зміцнення місцевих органів влади і створення механізмів взаємодії громадян з органами влади на місцевому та національному рівнях. Програму буде розпочато в Полтавській, Львівській та Волинській областях, а пізніше поширено на інші регіони.

З часом «ГОВЕРЛА» працюватиме у Києві та у більш ніж 50 громадах для зміцнення органів влади у відборі проєктів, плануванні та виконанні місцевих бюджетів, збільшенні власних доходів та сприянні участі приватного сектору у розбудові громад. «ГОВЕРЛА» підтримуватиме покращення надання послуг та систем охорони здоров'я і освіти, особливо коли ці повноваження буде покладено на органи місцевого самоврядування. Для посилення своєї технічної допомоги «ГОВЕРЛА» також надаватиме гранти та практичну підтримку місцевим органам влади та громадським організаціям. Діяльність «ГОВЕРЛА» в органах місцевого самоврядування завжди ґрунтуватиметься на підході створення стабільного інклюзивного врядування. З часом «ГОВЕРЛА» запрацює у 7 областях та понад 50 громадах, але наразі першими трьома для реалізації програми визначили Львівську, Полтавську та Волинську області.

«Реформа децентралізації може забезпечити розвиток усіх рівнів управління в Україні до найкращих стандартів сучасних демократичних практик. Одним із найважливіших наступних кроків децентралізації є прийняття поправки до Конституції. Це крок, який обговорювався давно, і я закликаю вас усіх працювати над його завершенням.

«ГОВЕРЛА» буде працювати, насамперед, на регіональному та громадському рівнях. Проєкт також підтримуватиме національні інституції, щоб зміцнити системи та ініціативи, спрямовані на розвиток децентралізації та пріоритетів громадян», — Крістіна Квін, Тимчасова повірена у справах США в Україні.

Мета проєкту «ГОВЕРЛА» — підвищити підзвітність, прозорість та ефективність, спираючись на локальні рішення та попередні успішні проєкти, що фінансуються USAID, такі як DOBRE та PULSE. Одночасно розширити ініціативи реформ, які виявилися ефективними в інших регіонах країни.

«Ми, Сполучені Штати, продовжуємо підтримувати Україну, як і після відновлення незалежності у 1991 році, так і після того, як у 2014 році ви розпочали шлях до децентралізації. Сполучені Штати з гордістю приєднуються до вас у здійсненні ще одного кроку до вашої  мети — створити інклюзивні, незалежні та підзвітні суспільству громади», — Крістіна Квін, Тимчасова повірена у справах США в Україні.

Програма, реалізована компанією DAI у партнерстві з Міністерством розвитку громад та територій України та кількома пов'язаними з ними міністерствами і установами. Охоплюватиме, документуватиме та обмінюватиметься найкращими практиками через громадські організації та асоціації місцевого самоврядування.

 

Додаткову інформацію щодо проєкту можна отримати:

Світлана Владика, PR-координаторка заходу: hoverlalaunch@changecom.org

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора