A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА БАЗІ ПОЛТАВСЬКОГО АГРАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ СТВОРЯТЬ РЕГІОНАЛЬНИЙ КЛАСТЕР «АГРОІНДУСТРІЯ 4.0»

Дата: 27.09.2021 08:29
Кількість переглядів: 188

На базі Полтавського аграрного університету створять регіональний кластер «Агроіндустрія 4.0»

 

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков взяв участь у конференції «Цифрова трансформація в агроіндустрії», на якій розглянули питання прискорення цифровізації аграрних та агропереробних підприємств регіону.

На заході між Департаментом агропромислового розвитку ОДА, Полтавською обласною радою, Полтавським державним аграрним університетом та Асоціацією «Підприємств промислової автоматизації України» було підписано Меморандум про співпрацю.

Документ укладений із метою створення регіонального кластеру «Агроіндустрія 4.0» на базі Центру впровадження Індустрії 4.0, який функціонує у виші з 1 вересня. Аграрний університет став третім закладом, де працює відповідний центр. Такі ж підрозділи створені в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського та Національному аерокосмічному університеті імені М.Є. Жуковського.

Меморандумом передбачена співпраця між науковцями університету й підприємствами, які працюють у сфері цифрових технологій, для розвитку агропромислового, інноваційного та експортного потенціалу Полтавщини.

Євген Греков подякував колективу університету за напрацювання для впровадження сучасних інформаційних систем у діяльності сільгосппідприємств.

«Фахівці вишу поетапно рухаються до втілення масштабної справи, починаючи з кроків, зроблених близько двох років тому, продовжуючи створенням лабораторії та реалізацією спільних проєктів з ОДА та Департаментом агропромислового розвитку. Високотехнологічні ініціативи дозволяють впровадити й використовувати ефективно сучасні підходи в галузі, – зазначив Євген Греков. – Новий етап – створення Центру впровадження Індустрії 4.0. Він має об’єднати не тільки науковий потенціал, а й підприємців, які продукують і застосовують інновації, щоб рухати Полтавську область до нових економічних вершин. Аграрна сфера для нашого регіону – одна з основних. Бачимо, що суб’єкти господарювання вкладають значні кошти у розвиток технологій, але рухаються нескоординовано. Центр сприятиме формуванню співпраці між аграріями, дозволить підвищити як експортний потенціал, так і рівень виробництва на території області».

Підрозділ надаватиме послуги малим і середнім підприємствам, також до нього можуть звертатися територіальні громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора