A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Міжвідомча координаційна рада

Дата: 23.09.2021 13:49
Кількість переглядів: 204

Міжвідомча координаційна рада

 

         23.09.2021 року відбулося чергове засідання Міжвідомчої координаційної ради з гендерних питань та проблем сім’ї при районній державній адміністрації під головуванням заступника голови районної державної адміністрації Солодовника Олександра Івановича, за участі членів Міжвідомчої координаційної ради. На порядку денному розглядалося 2 питання:

1. Про стан створення мережі спеціалізованих служб в районі для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

2. Про стан домашнього насильства, в тому числі стосовно дітей, насильства за ознакою статі в родинах Полтавського району.

         По 1 питанню слухали начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Носенко Олену Борисівну, яка повідомила наступне.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.06.2021 № 696-р «Про затвердження розподілу обсягу субвенції з державного бюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у 2021 році» трьом громадам Полтавського району виділені кошти, а саме:

  • Котелевській селищній територіальній громаді- 4 825 079,0грн.

для створення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі із створенням при ньому «кризових кімнат».

         09 вересня 2021 року заключено угоду на капітальний ремонт приміщення за адресою: смт. Котельва, вул. Полтавський шлях 214 на суму 4 млн. 275 тис. грн. Розпочато ремонтні роботи.

  • Решетилівській міській територіальній громаді – 108,8 тис. грн.(консультаційна служба)на придбання струменевого принтера, багатофункціонального лазерного пристрою, комп’ютерного столу, жалюзі вертикальні, кондиціонера, крісла офісного, стільців офісних, вогнегасників, диванів офісних та комп’ютерного обладнання. В вересні 2021 року планується надходження коштів. Наразі триває підготовка до укладення договорів.
  • Щербанівській сільській територіальній громаді – 448,269 тис.грн. (консультаційна служба).

         21.09.2021року заключено угоду щодо виконання ремонтних робіт. Щодо придбання предметів, матеріалів, комп’ютерної техніки та програмного забезпечення наразі триває підготовча робота щодо укладення договорів.

         По 2 питанню доповідала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Носенко Олена Борисівна. Вона повідомила наступне.

Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 28.03.2007 року №181  було створено Міжвідомчу координаційну раду з гендерних питань та проблем сім’ї при районній державній адміністрації, затверджено її склад та  Положення про Міжвідомчу координаційну раду з гендерних питань та проблем сім’ї при районній державній адміністрації.

Головам міських, сільських та селищних рад Полтавського району було направлено лист від 24.05.2021 року № 01-29/1535 щодо визначення посадових осіб, які є координаторами та/або відповідальними за реалізацію заходів протидії домашньому насильству та роботи з кривдниками та потерпілими в територіальних громадах. Сформовано реєстр відповідальних осіб.

         За даними відділень поліції районних управлінь ГУНП В Полтавській області в Полтавському районі протягом І півріччя зафіксовано 120 випадків вчинення домашнього насильства в сім’ї, 11 випадків насильства над дітьми.

         Протягом І півріччя Центрами соціальних служб, службами у справах дітей, комісіями з питань захисту прав дитини при виконавчих комітетах сільських та селищних рад було проведено обстеження 74 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких існує загроза вчинення насильства. Батькам надані рекомендації щодо належного виховання дітей та попереджено про відповідальність за вчинення насильства. Родини взяті під соціальний супровід.

Структурними підрозділами райдержадміністрації та учасниками мобільних бригад (які створені при об’єднаних громадах) соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства були здійсненні профілактичні рейди у родини, які перебувають на обліку у служби у справах дітей райдержадміністрації та  виїзд по з’ясуванню обставин вчинення домашнього насильства. Було проінспектовано 74 сім’ї, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, і де може виникнути насилля над дітьми, з батьками проведено профілактичну роботу щодо недопущення насилля над дітьми.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора