A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПОЛТАВЩИНІ В «ЖОВТІЙ ЗОНІ» У ШТАТНОМУ РЕЖИМІ ПРАЦЮВАТИМУТЬ 767 ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Дата: 23.09.2021 09:05
Кількість переглядів: 111

На Полтавщині в «жовтій зоні» у штатному режимі працюватимуть 767 закладів освіти

 

З четверга, 23 вересня, на Полтавщині як і по всій території України буде встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

В.о. генерального директора «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України Андрій Хайлов розповів, про ситуацію захворювання на COVID-19.

«Усього підтверджених випадків в області від початку пандемії – 80 705, за останню добу додалося 134. Серед підтверджених випадків дітей – 2636, активно хворіють – 90, із них 76 шкільного віку. Усього  зареєстровано 1918 летальних випадків і нових за добу – 2. Одужали з початку реєстрації 77 327 хворих, нових за добу – 22. На сьогодні продовжують лікування в області 1460 хворих», – сказав Андрій Хайлов.

За його словами, індикаторами рівня визначення епідеміологічного рівня захворюваності є: коефіцієнт виявлення випадків інфікування, охоплення тестуванням, рівень та динаміка госпіталізації, завантаження місць із киснем. При перевищені одного з показників область автоматично буде потрапляти в «помаранчеву зону».

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак наголосив, що кількість госпіталізованих у регіоні поступово зростає. 201 людина отримує допомогу в лікарнях від коронавірусу, 21 знаходиться під апаратами штучної вентиляції легень, 159 – на кисневій підтримці.   Головний лікар області додав, що потрібно активізувати профілактичну роботу щодо вакцинації та дотримуватися всіх вимог «жовтої зони». Вакцин для щеплення достатньо: Astra Zeneka, CoronaVac, СOMIRNATY.

«Нині вже щеплено  564 тис. осіб двома дозами, із них одну дозу отримали понад 307 тис осіб.  Зростають території, де охоплено вакцинацією понад 50% населення, – сказав Віктор Лисак. – Діє 69 мобільних бригад з вакцинації,112 постійних пунктів щеплення, 13 центрів вакцинації населення. Працюємо над питанням збільшення центрів вакцинації в Полтаві та Кременчуці».   

Про стан охоплення вакцинацією вчителів та працівників закладів освіти області доповіла директор Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА Віта Ковальська.

«Вчора пройшло засідання державної комісії ТЕБ і НС, де розглядалося питання про закриття або роботу закладів освіти. Мова про дистанційну або змішану форми освіти не йшла. Винятково або працюємо, або не працюємо. Також в онлайн режимі відбулося засідання з профільним міністерством, де озвучили: якщо засновники не зможуть забезпечити безпечне освітнє середовище в школах, відкликаємо ліцензії. Сподіваюся, що в Полтавській області до цього не дійде», –  сказала Віта Ковальська.

За її словами, усього в області 44 993 педагогічних працівників. Провакцинованих 34 209, тобто 76% працівників освіти щеплено. Функціонує 1280 закладів освіти. Працювати в штатному режимі в «жовтій зоні» буде 767 закладів. 513 закриються. Із 628 закладів дошкільної освіти працюватимуть 334. Із 525 закладів загальної середньої освіти – 367. Серед закладів спеціальної освіти із 12 закладів – 10. Серед спеціалізованих закладів обласного підпорядкування із 10 – 9. Серед 75 закладів позашкільної освіти – 36. Серед 30 закладі професійної і профтехосвіти в штатному режимі працює 22. Серед 26 закладів передвищої освіти – 14. Серед 6 ВНЗ – 4.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що всі працівники освітніх закладів повинні підтвердити наявність вакцинації відповідним сертифікатом. Департамент освіти і науки ОДА щодня моніторитиме ситуацію  в оперативному режимі.

 «Щодо вакцинації педагогічних працівників мова йде з літа. Ті заклади, в яких вакцинувалися педагогічні працівники залишаються працювати, ті хто не встигли вакцинуватися з різних причин, повинні з 23 вересня зачинитися, – сказав Олег Синєгубов. –  На території області наявна вся вакцина, яка сертифікована в Україні для проведення щеплень. Також працюють виїзні бригади».

Очільник області додав, що громади, як засновники навчальних закладів, можуть приймати рішення на виконання відповідної постанови Кабміну щодо роботи закладів освіти. Якщо в навчальному закладі вакциновано менше 80% працівників,  то він може бути закритий. Насамперед відповідальність лежить на керівниках ТГ.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення регіональна комісія вирішила:

З 00 год. 00 хв. 23 вересня 2021 р. райдержадміністраціям, територіальним громадам, структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади забезпечити виконання карантинних заходів/обмежень відповідно до «жовтого» рівня поширення COVID-19, встановленого рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.09.2021 № 35.

Головному управлінню Держпродспоживслужби у Полтавській області, Головному управлінню Національної поліції України в Полтавській області, Управлінню патрульної поліції в Полтавській області забезпечити контроль за дотриманням громадянами, підприємствами, установами та організаціями (різних форм власності) протиепідемічних вимог відповідно до «жовтого» рівня.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора