A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У ПОЛТАВІ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ПРОФЕСІЙ «ПРОФІЛЕНД»

Дата: 21.09.2021 10:47
Кількість переглядів: 190

У Полтаві відбувся фестиваль професій «Профіленд»

 

18 вересня в Корпусному саду в Полтаві відбувся фестиваль професій «Профіленд». Хоча погода внесла свої корективи, фестиваль все ж таки відбувся, і професіонали на локаціях радо зустрічали дітей.

Ні організаторів, ні волонтерів, ні представників професій, і вже тим паче активних дітлахів із батьками дощем не налякати.

Дітлахи з задоволенням тестували карету швидкої допомогиш», чистили зубки макету та вчились боротись із каріозними монстрами, могли навіть продіагностувати стопу та навчитись елементам домедичної допомоги! Локація військових була, певно, на пару з рятувальниками та поліціянтами, фішкою фестивалю – черги на зенітну установку, БТР, пожежну та поліцейські машини просто вражали.

Дітлахи встигли оцінити таїнство роботи ляльковода, майстрів з оригамі, паперопластики, макраме, бісероплетінню, створенню квітів зі стрічок. Навчались як бойовим, так і прийомам самозахисту від найменших, до дорослих! Можна було вільно спробувати створити килимок чи вишивку, і з живописом теж знайомили. Створювали іграшки зі шкарпеток. Знайомилися з професією технолога сільськогосподарської продукції, захоплювалися діяльністю пасічника і бджоляра.

Кухарі, кондитери та офіціанти, бібліотекарі та етнографи, викладачі англійської та перекладачі з жестової мов, робототехніки, програмісти та комп’ютерники, журналісти, оператори, монтажери, будівельники, сантехніки, електромеханіки, слюсарі з ремонту колісних засобів, музиканти та вокалісти, шліфувальники, оператори станку та інженери, майстри бурових установок та геологи, слідчі, прокурори та адвокати, обліковці та податківці, юристи, працівники РАГСу та державно-виконавчої служби – більше 200 професій було в загальному представлено на фестивалі, більше 60 волонтерів задіяно на локаціях.

Управляння молоді та спорту Полтавської ОДА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора