A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«ОДНІЄЮ ЧИ ДВОМА ДОЗАМИ ВАКЦИНИ В СЕРЕДНЬОМУ ЩЕПЛЕНО ПОНАД 80% ПРАЦІВНИКІВ ДИТСАДОЧКІВ, ШКІЛ ТА ЗАКЛАДІВ ПОЗАШКІЛЛЯ У 23 ГРОМАДАХ ОБЛАСТІ», – ОЛЕГ СИНЄГУБОВ

Дата: 20.09.2021 17:03
Кількість переглядів: 124

«Однією чи двома дозами вакцини в середньому щеплено понад 80% працівників дитсадочків, шкіл та закладів позашкілля у 23 громадах області», – Олег Синєгубов

 

Про це голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив під час апаратної нарада 20 вересня. 

«На Полтавщині однією чи двома дозами вакцини в середньому щеплено понад 80% працівників дитсадочків, шкіл та закладів позашкілля у 23 громадах області. Лідером серед вакцинації освітян є Кременчуцький район, де у більшості громад педагоги щеплені більше, ніж на 80%, – зауважив Олег Синєгубов, –  щодо вищої школи, лідером у цьому напрямку серед вишів є ПУЕТ. Заклад першим організував вакцинацію професорсько-викладацького та адміністратор-господарського персоналу на 80%». 

Загалом в області однією чи двома дозами щеплено 72,3 % освітян.

Від сьогодні набрала чинності відповідна постанова Уряду щодо оновлених карантинних нормами. Згідно з якими, у разі посилення обмежувальних заходів запроваджужться масковий режим у громадських місцях. Завантаженість кінозалів та інших закладів культури не більше ніж на 50% місць; спортзалів і фітнесцентрів – не більше 1 особи на 10 метрів квадратних. Зазначені обмеження не діятимуть, якщо в жовтій зоні буде щеплено 80% персоналу та 100% відвідувачів, а в червоній зоні – як відвідувачі, так персонал мають повністю завершити вакцинацію.

«Констатуємо щоденне зростання захворюваності. 99 % важких хворих – це саме не вакциновані особи. Вкотре звертаємося до голів громад, які добре володіють ситуацією щодо вакцинації на місцях та можуть вплинути на ситуацію», – зауважив Олег Синєгубов.

«Попередньо ми вже мали дві хвилі захворюваності на коронавірус. Зараз перейшли в третю, де поступово відбувається підйом захворюваності. На жаль, ми констатуємо й наявність летальних випадків. Аналізуємо кожен», – зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

За його словами, серед медпрацівників, де вакциновано близько 94%, сплеску захворюваності немає. Це говорить про важливість колективного імунітету для захищеності всіх.

«Зростає кількість пацієнтів у госпітальному секторі. Якщо минулого тижня мали коливання до 100 осіб, то нині – 197 пацієнтів. 17 отримують допомогу через апарати ШВЛ. Усього активних дітей – 87.  Маємо лише  13% зайнятих ліжкомісць, але при таких темпах ситуація може змінитися. Вірус, який циркулює, більше охоплює активне, працездатне населення», – сказав Віктор Лисак.

На апаратній нараді вкотре закцентували увагу на дотриманні всіх карантинних заходів, а також важливості завершити вакцинальну кампанію 0,8 % педагогів, щоб заклади освіти могли працювати в звичному режимі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора