A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

80-90% ХВОРИХ КОРОНАВІРУСОМ НА ПОЛТАВЩИНІ – НОСІЇ ШТАМУ «ДЕЛЬТА»

Дата: 16.09.2021 14:19
Кількість переглядів: 190

80-90% хворих коронавірусом на Полтавщині – носії штаму «Дельта»

 

16 вересня на базі Центру вакцинації в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся брифінг фахівців Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА та Полтавського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Тема – ситуація з вакцинації населення Полтавщини від COVID-19 і нові карантинні норми в країні.

Генеральний директор ДУ «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Андрій Хайлов розповів про збільшення захворюваності на коронавірус серед населення.

«У Полтавській області з початку епідемії 80 074 підтверджених випадків. За добу нових – 132. Зараз активних хворих на Полтавщині 1084, серед них 75 дітей.  За добу в Україні виявлено 5744  хворих, що майже на тисячу більше, порівняно з минулим днем, – розповів Андрій Хайлов. – Вибірково в лабораторії здійснюємо типування штаму «Дельта». Він складає 80-90% від підтверджених випадків. Носії штаму «Дельта» є й серед дітей. Цей штам розповсюджується саме на більш молоде населення. Тяжких форм захворювання серед дітей наразі немає, але госпіталізовані є».

Головний санітарний лікар області також роз’яснив нові карантинні норми, прийняті постановою Кабміну. Одне з головних нововведень щодо роботи в період жорсткого карантину. Якщо власник бізнесу хоче працювати за новими вимогами, то він має забезпечити 100% щеплення всіх працівників і здійснювати контроль за тими, хто відвідує заклади торгівлі. Якщо забезпечує контроль по додатку Дія, то він не обмежується нормами щодо кількості відвідувачів на площу. Якщо не зможе забезпечити роботу таким чином, буде працювати за карантинними вимогами.

За рекомендацією Всесвітньої системи охорони здоров’я навіть провакциновані громадяни повинні дотримуватися маскового режиму всередині приміщень.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак розповів про темпи вакцинації на Полтавщині.

«Ми займаємо лідируючі позиції по вакцинації. За показником на 10 000 населення є другими в Україні після Києва, по кількості щеплень відповідно до тих планів, які ставить  МОЗ, ми теж лишаємося другими, – розповів Віктор Лисак. –  Створено достатню кількість вакцинальних центрів – 13, 113 пунктів щеплень, 69 мобільних бригад. Є достатня кількість і вибір вакцини. Нагадую всім, що ми в пандемії. Сьогодні іде епідемічний підйом. Звертаюся ще раз до свідомості й відповідальності людей. У всьому світі доведено, що вакцинація – це один із дієвих методів боротьби з коронавірусом».

За словами директора ДОЗ серед тисячі хворих на Полтавщині є лише один пацієнт, який був вакцинований. Але перебіг його хвороби легкий і не потребує інтенсивного лікування.

Продовжується робота зі щеплення педагогічних працівників, щоб освітні заклади не припиняли роботу навіть під час запровадження жорсткого карантину. Наразі показник щеплень освітян складає 69%. Найгірше, за словами Віктора Лисака вакцинуються працівники вишів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора