A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Вакцинація та вирішення питань з ТПВ як основні нагальні питання обговорені на зустрічі керівників Полтавської райдержадміністрації та Чутівської територіальної громади

Дата: 14.09.2021 16:21
Кількість переглядів: 188

Вакцинація  та  вирішення  питань з ТПВ як основні  нагальні  питання  обговорені  на  зустрічі  керівників  Полтавської  райдержадміністрації  та Чутівської територіальної громади

14 вересня голова Полтавської райдержадміністрації  Дмитро РОМАНОВ  та його перший  заступник  Дмитро ЗАДВОРКІН  здійснили робочу  поїздку в Чутівську  територіальну  громаду.

Під час робочої зустрічі з Чутівським селищним головою Миколою КОРОЛЬОВИМ  та заступником  селищного голови з питань економічного, соціального і культурного розвитку Наталією КРИВОРУЧКО  обговорено  зокрема  основні шляхи щодо  вирішення проблеми із поводженням з твердими побутовими відходами (ТПВ) у зв’язку з  тим, що  поблизу с. Новофедорівка утворилася несанкціоноване сміттєзвалище. Очільники РДА та ОТГ були одностайні в тому, що вирішення цієї проблеми лежить у площині узгодження  полігону ТПВ на території Чутівської громади в рамках «Комплексної  програми поводження з  твердими побутовими відходами у Полтавській області на 2017-2021 роки».

Зважаючи на особливу актуальність питання запобігання поширенню  коронавірусної інфекції, керівники РДА та ОТГ також  обговорили проблемні  питання щодо  вакцинації.

Голова райдержадміністрації  Дмитро РОМАНОВ   акцентував увагу на тому, що темпи вакцинації, як показує практика,  стримують два чинники:  відсутність саме достовірної та професійної інформації (на фоні перенасиченості   сумнівною та часом фейковою інформацією)  щодо того, як діє  вакцина, як на неї реагує організм, які наслідки для імунітету, чи є вакцинація  дієвим способом захисту, а також  побоювання  щодо   можливих побічних наслідків  імунізації. Тому необхідно доступно і водночас професійно донести інформацію з цих питань, залучивши імунологів та  інших фахівців  для  роз’яснювальної роботи.

Іншим першочерговим завданням задля поліпшення ситуації з вакцинацією населення є належна організація медичного обстеження   громадян, які бажають захистити себе від коронавірусної інфекції.  Консультація  у сімейного лікаря, за потреби – у  інших фахівців,  впевненість у  відсутності протипоказань –  це ті фактори,  які є особливо важливими  для  формування  у полтавчан переконання в тому, що вакцинація – єдиний і надійний захист від важкого захворювання та подолання пандемії  .  

Спільна робота органів виконавчої влади, місцевого самоврядування  та медичних працівників має стати запорукою  успішної боротьби з коронавірусом  та забезпечити функціонування усіх закладів, установ та підприємств  у звичному режимі без карантинних обмежень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора