A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Носенко О.Б. надала інформацію «Про стан використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклуван

Дата: 14.09.2021 13:43
Кількість переглядів: 264

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Носенко О.Б. надала інформацію «Про стан використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, осіб з їх числа у 2020 році».

 

Відповідно до статей 39 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, законів України  “Про охорону дитинства”, “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від  01 червня 2020 р. № 515), з метою формування пропозицій щодо розподілу субвенції з державного бюджету між місцевими бюджетами для забезпечення житлом у 2020 році дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа розпорядженням голови районної державної адміністрації від 22.07.2020 року № 162 в районі утворена комісія з питань розподілу у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

На початок 2021 року по Полтавському району (після об’єднання територіальних громад відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020р. № 1635 «Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій») на обліку для придбання житла за рахунок грошової компенсації перебувало 9 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а саме:

Полтавський район – 1 особа (Самойлюк (Матей О.С.));

Диканський район – 2 осіб (Смірнова В.О.,Луценко Є.М.);

Карлівський район  - 1 особа (Товстенко В.В.);

Кобеляцький район – 1 особа (Єременко І.Ю.);

Решетилівський район – 1 особа (Радченко В.В.);

 

 

Чутівський район – 3 особи (Бобул.Г.Д., Мороз С.В., Новожилов С.Л.).

           З метою забезпечення виконання в районі Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р.№ 877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 1 червня 2020 р. №515, проведена відповідна робота.  

             Станом на 14.09.2021 року в районі придбано житло за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, осіб з їх числа 7 особам, на загальну суму 2 411 615,00 грн., а саме:

             Самойлюк (Матей ) Олені Сергіївні, 09 березня 2021 року придбано квартиру загальною площею 39,0 кв.м.

Луценку Євгенію Миколайовичу, 03 вересня 2021 року придбано житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами та земельну ділянку.

              Товстенко Вікторії Вікторівні, 07 квітня 2021 року придбано квартиру загальною площею 36,2 кв.м.

Радченку Вадиму Віталійовичу, 12 серпня 2021 року придбано житловий будинок загальною площею 66,4 кв.м.

Новожилову Сергію Леонідовичу, 02 квітня 2021 року придбано житловий будинок загальною площею 47,6 кв.м.

Бобулу Григорію Дмитровичу, 13 квітня 2021 року придбано 3-кімнатну квартиру загальною площею 51,0 кв.м.

 Мороз Світлані Вікторівні, 07 липня 2021 року придбано житловий будинок загальною площею 67,7 кв.м. та земельну ділянку.

Спеціалістами управління соціального захисту населення райдержадміністрації  проводиться контроль по кожному придбаному житлу. Після надходження до управління інформаційних довідок про занесення дитини-сироти до реєстру речових та майнових прав спеціалістами управління направляються  листи на територіальні громади про зняття дітей з квартирного обліку.

             На сьогодні в Полтавському районі не придбано житло за рахунок грошової компенсації 2 особам, а саме:

             Диканський район. Не придбано житло 1 особі:

Смірнова  Вікторія Олександрівна. Перебуває на квартирному обліку в Диканській селищній раді. Відділом соціального захисту населення  виконавчого комітету Диканської селищної ради та Диканським селищним центром соціальних служб ведеться супровід по підбору житла.

         Кобеляцький район. Не придбано житло 1 особі.

Єременко Ігор Юрійович. Перебуває на квартирному обліку в Кобеляцькій міській раді. Відділом соціального захисту населення та центром соціальних служб ведеться супровід по підбору житла.За дорученням обласної державної адміністрації районною державною адміністрацією проводиться контроль щодо освоєння використання субвенції з державного бюджету

 

 

місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, Скороходівською селищною радою Полтавського району, для придбання житла дитині позбавленої батьківського піклування Сафаровій Лейлі Заур кизи.

             Питання використання дітьми-сиротами, дітьми, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа грошової компенсації на придбання житла за рахунок державної субвенції 2020 року знаходиться на особистому контролі начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації. Щовівторка надається інформація до Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації про проведену роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора