A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА МАЧУХІВСЬКОМУ РОДОВИЩІ ЗАПУСТИЛИ НОВЕ ХОЛОДИЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ НА УСТАНОВЦІ ПІДГОТОВКИ ГАЗУ

Дата: 13.09.2021 16:57
Кількість переглядів: 126

На Мачухівському родовищі запустили нове холодильне обладнання на установці підготовки газу

 

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, його заступник Євген Греков, голова обласної ради Олександр Біленький взяли участь у запуску блочної холодильної установки на установці підготовки газу (УПГ) «Мачухи» на підприємстві ДТЕК Нафтогаз. 

Очільник області зазначив, що Полтавщина має стратегічне значення в забезпеченні енергонезалежності всієї країни.

«Близько 40% всього газу та 60% газоконденсату видобувається саме на Полтавщині. Компанія ДТЕК – одна з лідерів приватного сектору видобутку газу й застосування новітніх технологій. Холодильна установка, яку презентували, дасть змогу оптимізувати всі процеси не лише у видобутку газу, а й у доведенні його до якісних показників, стандартів для споживання. За допомогою установки підприємство зможе видобувати більше газу», – зазначив Олег Синєгубов. 

Генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров зазначив, що компанія щороку інвестує у збільшення об’ємів видобутку газу, це стає можливим завдяки впровадженню новітніх, інноваційних технологій на всіх виробничих ділянках – від геологорозвідки, буріння до видобутку й втілення подібних проєктів. 

«Підтверджуємо на ділі наш вагомий вклад у енергетичну безпеку держави, – зазначив Ігор Щуров. – Запуск холодильної установки дозволить видобути тільки до кінця поточного року додатково близько 20 мільйонів кубометрів газу, за підсумками року встановити новий рекорд – більше 2 мільярдів метрів кубічних газу річного видобутку». 

За його словами, для порівняння річний об’єм видобутку до приходу компанії ДТЕК на цьому родовищі – непростому з геологічної точки зору, з високими температурами й пластовим тиском – становив близько 20 мільйонів кубометрів. Нині там добувають близько 1 мільярда кубометрів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора