A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«ЗМЕНШИТИ НЕГАТИВНУ ТЕНДЕНЦІЮ ТЕМПІВ ЗАХВОРЮВАНОСТІ МОЖЕ ЛИШЕ ВАКЦИНАЦІЯ", – ЮРІЙ КУРИЛКО

Дата: 13.09.2021 15:51
Кількість переглядів: 162

«Зменшити негативну тенденцію темпів захворюваності може лише вакцинація", – Юрій Курилко

 

13 вересня на апаратній нараді в облдержадміністрації обговорили стан поширення COVID-19 у Полтавській області. 

 «Ситуація зі станом захворюваності на COVID-19 стабільно складна.  Приріст відбувається в арифметичній прогресії. Минулого тижня кожного дня фіксували більше 60 нових випадків, – зауважив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА  Юрій Курилко, – ще два тижні тому смертності від коронавірусу не було. На жаль, ситуація змінилася протилежно. Більше 813 пацієнтів знаходяться на стаціонарному та амбулаторному лікуванні. Захворювання медичного персоналу знаходиться  в стабільному стані, оскільки високий показник вакцинації дав свій результат».  

На Полтавщині проходить п’ятий етап вакцинації. За період із 24.02.2021 по 10.09.2021 усього вакциновано 495312 осіб. Більше 280 тисяч щеплено другою дозою. Це – 25% населення області. 

Щодо агресивності нового штаму Юрій Курилко оприлюднив наступну інформацію: зі 165 осіб, що знаходяться на стаціонарному лікуванні, на інтенсивній терапії перебуває 106, 25 отримують допомогу через апарати ШВЛ. 

«Показники захворюваності зростають. І сьогодні побутує термін «епідемія невакцинованих. Зменшити темпи захворюваності й цю негативну тенденцію може лише вакцинація», – зауважив Юрій Курилко, додавши, що за поточний період в стаціонарі немає жодної щепленої особи.

В області працює 112 стаціонарних пунктів щеплень, 69 мобільних бригад та 13 центрів вакцинації населення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора