A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ГЕЛОН-ФЕСТ-2021 ВІДВІДАЛИ МАЙЖЕ 6 ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ

Дата: 10.09.2021 16:30
Кількість переглядів: 288

Гелон-Фест-2021 відвідали майже 6 тисяч людей

 

Полтавська облдержадміністрація починає використовувати big data аналітику для вивчення та прогнозування туристичних потоків. Пілотним проєктом стала аналітика даних, зібраних під час проведення Гелон-Фесту-2021.

Заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко зазначив, що надалі подібний аналіз допоможе прогнозувати пасажирські потоки, вибудовувати туристичну стратегію та вчасно забезпечувати якісні пасажирські перевезення.

«У оператора є велика кількість проєктів, які можуть допомогти громадам у їхньому розвитку.  Громади, які планують певні заходи, можуть долучати «Vodafone» і замовляти аналітику, щоб розуміти які дані й показники можуть бути використати у своїй діяльності, щоб покращити наступний захід і збільшити потенціал, привернути увагу до туристичного магніту, а також вести аналітику, куди вам потрібно вкладати кошти, в яких галузях робити рекламу, щоб збільшити потік туристів », – сказав Ігор Панченко.

Як повідомив начальник департаменту цифрових рішень компанії «Vodafone» Сергій Бориславський, за результатами аналізу фестиваль у Більську відвідали майже 6 тисяч людей. 70% – жителі Полтави та області. Відвідали фестиваль також туристи з Харківської, Сумської,  Дніпропетровської областей та з Києва.

«Vodafone» підготував для Полтавської ОДА комплексний дашборд із узагальненою інформацією про відвідувачів фестивалю. Проаналізували їхню стать, статки та наявність власного транспорту, вік, регіон проживання,  інтереси, вподобання, географію мандрівок і належність до певних груп – наприклад, наявність статусу підприємця», – розповів Сергій Бориславський.

Представники компанії презентували  й інші проєкти, які можуть використати громади Полтавщини.

«Оператор Vodafone – другий на ринку України. В нас база – майже 20 мільйонів. В області співвідношення між кількістю жителів і наших сімкарт – понад 50%, у Полтаві – близько 100%. Протягом дня по всій країні збираємо понад два петабайти даних – про переміщення, куди люди телефонували, чим цікавилися в інтернеті. На їх основі можемо проводити аналітику. Цим інструментом користуємося понад п’ять років, щоб наш бізнес був ефективним. Близько двох років у нас є комерційна лінійка для великого бізнесу. Хочемо, щоб ці інструменти використовувала загалом держава, їх застосовували області та міста»,  – розповів Сергій Бориславський.

Довідка. Big Data допомагає адміністраціям міст, областей і ОТГ оцифровувати та аналізувати відомості про життя населених пунктів та на їх основі отримувати точну геоаналітіку, транспортну модель, впроваджувати розумне управління системами ЖКГ, планувати побудову об'єктів соціальної інфраструктури, дорожній рух, здійснювати моніторинг.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора