A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Нова хвиля близько

Дата: 10.09.2021 12:35
Кількість переглядів: 217

Нова хвиля близько

 

          В Україні поступово зростає захворюваність на Covid-19. Людей, які потрапляють до лікарень вже більше, ніж тих, кого з лікарень виписують, а у владі починають говорити про карантин, як про щось невідворотне.

 

Якщо новий локдаун все ж буде, він може суттєво відрізнятися від попередніх тим, що цього разу в Україні є значна кількість людей зі щепленнями.  І хоча епідемічна ситуація поки що є контрольованою, але перші негативні  тенденції  уже є.

 

Наразі за умов адаптивного карантину, дію якого продовжено до 1 жовтня, рішення про запровадження тих чи інших обмежень у місті, районі чи області має ухвалювати місцева влада.

 

Що означає адаптивний карантин? Якщо в регіоні такі показники, як кількість нових випадків, кількість людей у лікарнях та проведених ПЛР-тестів стають вищими, то там вводять кольорові зони обмежень - жовту, помаранчеву, червону.

 

Жовта - це, наприклад, кінотеатри, заповнені на 50%, обмежена кількість людей під час масових заходів. Роботу закладів освіти у жовтій зоні епіднебезпеки не будуть обмежувати, якщо 80% педагогів матимуть документ про вакцинацію хоча б однією дозою.

 

 При помаранчевому рівні ще нічого не закривають, але це є сигналом про наближення регіону до "червоної" зони, коли закрити мають багато чого.

 

У червоній зоні мають закривати майже все -  ресторани, кафе, торгові центри, непродуктові магазини, спортзали, заклади культури, може не працювати громадський транспорт.

 

Поступовий підйом захворюваності є. Єдиний метод протистояти йому – вакцинація. 

Тільки так ми зможемо перемогти корона вірусну інфекцію. Тому всім, хто й досі роздумує, порада одна – щеплюватися. Альтернативи вакцинації не існує.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора