A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Вакцинації працівників сфери освіти

Дата: 09.09.2021 10:03
Кількість переглядів: 242

Вакцинації працівників сфери освіти

 

З 5 серпня 2021 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 787 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236”. Нова Постанова, зокрема, вносить зміни щодо організації роботи закладів освіти в умовах погіршення епідемічної ситуації в Україні.

 

Тепер у разі встановлення на території  “жовтого”, “помаранчевого” та “червоного” рівня епідемічної небезпеки, забороняється відвідування закладів освіти та проведення  масових заходів,    якщо у закладі про вакциновано меньш  ніж 80% працівників.

 

Відповідно  ці працівники мають надати документ,  що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (пункт 3, підпункт 15-1 Постанови від 9 грудня 2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”).

 

Тобто якщо в закладі освіти провакцинувалися лише 20% працівників – у “жовтому”, “помаранчевому”, “червоному” рівні епідемічної безпеки такий заклад буде зобов’язаний працювати дистанційно.

 

Вакцинуватися мають не лише якнайбільше педагогічних працівників, а всі громадяни загалом. Провакцинований працівник закладу освіти не лише сам набагато менше ризикує і суттєво краще захищений від важкого перебігу хвороби, але й захищає інших працівників та учнів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора