A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ОБЛАСТЬ АКТИВНО ГОТУЄТЬСЯ ДО ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ НАСЕЛЕННЮ НА НОВИЙ ОПАЛЮВАЛЬНИЙ ПЕРІОД

Дата: 06.09.2021 14:12
Кількість переглядів: 170

Область активно готується  до призначення  житлових субсидій населенню  на новий опалювальний період

 

Стан організації роботи в області щодо призначення житлових субсидій на опалювальний період 2021/2022 років обговорили сьогодні, 6 вересня, на апаратній нараді  облдержадміністрації.

В ході наради директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко доповіла, що в опалювальний період 2020/2021 років державну підтримку під час сплати за житлово-комунальні послуги у вигляді житлових субсидій та пільг в області отримувало 240 тис. сімей, що становить 40% сімей області. В неопалювальний період житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг наразі отримують 132,8 тис. сімей. 

«Робота з призначення житлових субсидій органами соцзахисту проведена вчасно та без додаткових звернень сімей, які її отримували в опалювальному сезоні 2020/2021 років, крім трьох категорій сімей, яким необхідно було подати нові заяву та декларацію, - доповіла Людмила Корнієнко. - Рішення про призначення житлових субсидій таким домогосподарствам приймалося на підставі інформації Міністерства фінансів України за результатами проведеної верифікації. Субсидію на наступний термін на підставі інформації Міністерства фінансів України за результатами проведеної верифікації не призначено 4,4 тис. сімей. Також, у  зв’язку з наявною простроченою понад 3 місяці заборгованістю з оплати за житлово-комунальні послуги в сумі 340 грн. субсидію на наступний термін із травня 2021 року не призначено 8,3 тис. сімей».

Людмила Корнієнко у своєму виступі звернулась до голів райдержадміністрацій, сільських, селищних, міських рад, голів територіальних громад акцентувавши увагу на необхідності проведення системної роботи з прийому заяв від населення на призначення житлових субсидій виключно із використанням програмного комплексу ,,Інтегрована інформаційна система ,,Соціальна громада”  та  тримати на контролі питання реалізації пункту 4 змін, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 року № 842, у частині проведення перерахунків розмірів житлових субсидій з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів користування комунальними послугами з 1 жовтня 2021 року в разі встановлення ,,червоного” рівня епідемічної небезпеки в Полтавській області. Перед органами соціального захисту населення області керівником обласного департаменту соцзахисту поставлено завдання щодо своєчасного та повного забезпечення призначення житлових субсидій населенню області на опалювальний період 2021/2022 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора