A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

АНАТОЛІЙ ХРОМОВ ВІДЗНАЧИВ РОБОТУ ДЕРЖАРХІВУ ПОЛТАВЩИНИ

Дата: 31.08.2021 14:37
Кількість переглядів: 168

Анатолій Хромов відзначив роботу держархіву Полтавщини

 

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов і його заступник Євген Греков зустрілися з головою Державної архівної служби України Анатолієм Хромовим, який перебуває на Полтавщині з робочим візитом.

У заході взяв участь голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Очільник архівної служби відзначив роботу Державного архіву Полтавської області.

«Темпи оцифрування документів у Полтавському архіві зросли. За пів року тут проводять роботу, яку раніше здійснювали протягом п’яти років», – розповів Анатолій Хромов.

За словами директора Державного архіву Полтавської області Валентини Гудим, 8300 справ, 1,3 мільйона аркушів документів уже оцифровані. Робота відбувається і в межах співпраці з американською неурядовою організацією FamilySearch International. Відповідні договори уклали державні архіви Полтавської, Миколаївської та Київської областей.

Олег Синєгубов розповів, що планують оновити матеріально-технічну базу установи.

«Торік у межах обласної комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери для держархіву придбали сучасну сканувальну систему німецького виробництва із програмним забезпеченням. На поточний рік заплановано оновлення комп’ютерної техніки. Розуміємо, що якісна матеріально-технічна база – важлива складова успішної роботи», – зазначив Олег Синєгубов.

Розглядають і питання закупівлі програмного забезпечення «Archium/Архіум».

Анатолій Хромов повідомив, що працюють над тим, аби така закупівля була централізованою. Додав, що в кожному архіві мають бути два професійні сканери.

«Програмне забезпечення «Архіум» є в трьох центральних архівах. На Полтавщині цей проєкт буде пілотним, першим регіональним», – сказав голова Державної архівної служби України.

За його словами, на базі цього програмного забезпечення зроблять єдине вікно для входу всіх користувачів й ознайомлення онлайн з оцифрованими архівами.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора