A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

В ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ ХВИЛИНОЮ МОВЧАННЯ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Дата: 29.08.2021 14:49
Кількість переглядів: 191

Сьогодні, 29 серпня, з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність Української держави  хвилиною мовчання вшановано  загиблих  героїв.

У заході взяли участь близькі та рідні загиблих воїнів, представники  обласної влади, громадськості, військовослужбовці, духовенство, діячі культури, жителі обласного центру та гості міста.

Цього дня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Таке віроломне вбивство кваліфікується міжнародним гуманітарним правом як воєнний злочин. Тоді полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні. Серед них і  26 наших земляків. Смертельний для наших захисників “зелений коридор” пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи, гинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

«Українському народу доводиться сьогодні із зброєю в руках відстоювати  свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої країни. Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи нашу Вітчизну, адже герої живі, поки жива про них пам’ять», - зазначив у своїй промові заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков.

Згадує крізь сльози свого загиблого сина Миколу запрошена до слова мати полеглого у боях за незалежність героя, голова громадської організації «Сім'ї загиблих учасників  бойових дій Полтавщини» Наталія Чепіга : " У той страшний час 2014 року  поїхали сини наші на схід, щоб відстояти незалежність України. Вони дивились в очі смерті, щоб під мирним небом жили їх  рідні.  Нам не судилось зустрітись з ними живими, та пам'ять про наших дітей завжди житиме у  серцях".

День пам’яті захисників України встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського від 23.08.2019р. № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.
Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора