A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

29 СЕРПНЯ - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ЯК ЗАГИНУЛИ В БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ І ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ УКРАЇНИ

Дата: 29.08.2021 08:57
Кількість переглядів: 324

Сьогодні, 29 серпня,  в усіх населених пунктах країни і Полтавщини  вшановується пам’ять захисників України, які віддали своє життя за Батьківщину.

Саме сьогодні  -  сьомі роковини Іловайського котла. Цю битву нерідко називають "новими Крутами".

Відзначення Дня пам’яті захисників України  29 серпня обрано не випадково, адже саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся вихід української групи військ з російського оточення. Вихід, який починався як вихід  українських військ з російського оточення по заздалегідь узгоджених з російською стороною маршрутах, а продовжився як прорив з оточення з боєм.
29 серпня 2014 року російські військові відкрили вогонь по українських воїнах, які виходили з Іловайська "зеленим коридором".
В цей день  через щільний вогонь росіян загинуло 366 українських воїнів, 429 було поранено, 300 потрапили у полон. Іловайська історія для українців – це, з однієї сторони, – трагедія, а з іншої – це історія про величезний подвиг дуже багатьох людей. Внаслідок російської збройної агресії Україна втратила близько 4500 захисників. Серед них – 216 героїв з Полтавщини.

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Саме тому сонях є символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Адже Україна для кожного із загиблих воїнів була сонцем в їх душах, яке зігрівало і надихало захищати свій дім. Тому сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов'язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

Ми маємо пам’ятати наших захисників  та вшановувати пам’ять як загиблих, так і тих, кому вдалося вижити. Допоки пам'ятаємо про загиблих - нас не здолати.

Низький уклін родинам загиблих. Вічна пам'ять і шана полеглим ГЕРОЯМ!

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора