A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ПРИВІТАЛИ ПРИЗЕРІВ ТА УЧАСНИКІВ ОЛІМПІАДИ-2020

Дата: 26.08.2021 16:44
Кількість переглядів: 217

26 серпня в Полтавській облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва Полтавської області з учасниками й призерами ХХХІІ Літніх Олімпійських ігор та їхніми тренерами.

Полтавських спортсменів вітали голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, його перший заступник Дмитро Лунін, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та голова обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Олександр Удовіченко.

Під оплески до зали увійшли чемпіон ХХХІІ Літніх Олімпійських ігор з греко-римської боротьби Жан Беленюк, срібний призер із боксу Олександр Хижняк, володарка «срібла» і «бронзи» Людмила Лузан та учасники ігор у Токіо Ленур Теміров, Людмила Кукліновська, Дмитро Янчук, Павло Алтухов, Марія Кічасова-Скорик.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов привітав спортсменів.

«Вітаю усіх спортсменів – гордість Полтавщини й України – з поверненням на рідну землю. Сподіваюсь, ви вже трохи відпочили, у гарному настрої й готуєтеся до нових змагань, – сказав Олег Синєгубов. – Полтавська область виборола І місце серед областей України за кількістю здобутих винагород на Олімпіаді. Ми всі вами дуже пишаємося, спостерігали і вболівали за кожен виступ, кожен заплив спортсменів олімпійської збірної й особливо – за спортсменів Полтавщини».

Олімпійський чемпіон, володар першої полтавської олімпійської золотої медалі за період незалежності України Жан Беленюк розповів про свій шлях у спорті.

«21 рік я йшов до олімпійського «золота». Минулого разу, п’ять років тому, в Ріо мені трішки не вистачило, була срібна медаль. П’ять років я готувався знову. Останні два роки поєднував спорт зі своєю політичною діяльністю, через що зіткнувся з постійною критикою і непорозумінням, – розповів Жан Беленюк. – За три тижні до виступу зі мною стався прикрий випадок – вивих плечового суглоба, і тоді постало питання, чи зможу я взагалі виступати. В той момент побачив перед очима всі свої 5 років, я травмувався у найбільш відповідальний момент свого життя... Але віра мого тренера вселяла в мене оптимізм, і все ж таки я зміг узяти участь у змаганнях. Ніколи не зупиняйтеся, які б перешкоди для вас не готувала доля. Завжди вірте в себе, свою команду і отримаєте бажаний результат!».

Боксер Олександр Хижняк, який здобув срібну медаль на Олімпійських іграх, подякував своїй родині за успіх.

«Мій шлях до Олімпійських ігор – це як мінімум 26 років життя мого тата і всієї родини. Я дякую своєму тренеру за підтримку і за те, що він завжди поряд, – розповів Олександр Хижняк. – Із впевненістю можу сказати, що це були найскладніші змагання, але ми радіємо тому, що нам вдалося показати такий високий результат. Спорт – це здоров’я, дисципліна й те, що будує гарні відносини з оточенням. Сподіваюся, що мені особисто і всім нам вдасться залучити до спорту більше молоді. Дякую всім, хто за нас вболівав та підтримував».

Веслувальниця Людмила Лузан розповіла, що вже готується до наступної Олімпіади.

У моєму житті спорт – із 4 років. Я віддала 10 років спортивній гімнастиці, але прийшовши на веслування, зрозуміла, що саме це мій вид спорту. Я мріяла про Олімпіаду. Звісно, було нелегко, але я ніколи не згадую про щось погане, воно все забувається, коли береш до рук медалі. Я пишаюся тим, що представляю Полтавську область. Буду старатися, щоб у майбутньому показати ще кращі результати, адже моя мрія не закінчується – здобути олімпійське «золото».

Насамкінець керівники області вручили спортсменам сертифікати на грошові винагороди й індивідуальні м’які іграшки, які зробили діти своїми руками з різних навчальних закладів Полтавщини.

Сертифікат на суму 1 мільйон 500 тисяч гривень від Полтавської обласної ради та Полтавської обласної державної адміністрації отримали Жан Беленюк, Людмила Лузан, Олександр Хижняк. А їхні тренери – Анатолій Каханевич, Микола Мацапура, Олександр Хижняк старший – сертифікати на суму 250 тисяч гривень:

Сертифікати на 100 тисяч гривень вручили учасникам Олімпійських ігор та їхнім тренерам: Марії Кічасовій-Скорик, Сергію Кічсову, Ленуру Темірову, Анатолію Каханевичу, Людмилі Кукліновській, Дмитру Янчуку, Павлу Алтухову.

Сертифікати на 100 тисяч гривень для дзюдоїстки Єлизавети Каланіної та її тренера Василя Волошина передасть директор школи вищої спортивної майстерності Полтавської обласної ради Костянтин Семеняга.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора