A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСТЬ ОТРИМАЛА ВАКЦИНУ MODERNA ДЛЯ РЕВАКЦИНАЦІЇ ГРОМАДЯН

Дата: 18.08.2021 17:13
Кількість переглядів: 186

Полтавська область отримала вакцину Moderna для ревакцинації громадян

 

У Полтавській області продовжується щеплення вакциною Moderna, яку Україна нещодавно отримала від уряду США через глобальний фонд COVAX.

18 серпня до Полтавщини надійшло 43740 доз цієї вакцини для ревакцинації громадян, які виконали перше щеплення від коронавірусу вакциною Moderna.

«Вакцина дуже якісна, вся Америка та Швейцарія нею вакциновані. Нам її передали, як гуманітарну допомогу. Зроблена на американському заводі, – розповіла лікар-імунолог та координатор вакцинації в області Ольга Бастаногова. – Moderna подібна з вакциною Pfizer, це теж мРНК-вакцина, яка кодує шипоподібний білок коронавірусу. Потрапляючи в клітини організму, виробляє антитіла до нього. Так організм вчиться, як захиститися в разі зустрічі зі справжнім вірусом».

Вакцина схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

На Полтавщині Moderna наявна в усіх центрах вакцинації та з нею працюють 14 мобільних бригад (центри ПМСД): у Полтаві №1 і №2, Терешках, у Кременчуці №1 і №3, Горішніх Плавнях, Гадячі, Лубнах, Миргороді, Пирятині, Глобиному, Котельві, Оржиці, Пришибі, Шишаках, приватній клініці «Мій лікар».

Цією вакциною найзручніше щеплювати колективи, адже у флаконі міститься 15 доз.

Щеплення другою дозою Moderna проводять з інтервалом у 28 днів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора