A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПОЛТАВЩИНІ З РОБОЧОЮ ПОЇЗДКОЮ ПЕРЕБУВАВ ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК МІНІСТРА МІНАГРОПОЛІТИКИ

Дата: 18.08.2021 10:09
Кількість переглядів: 193

На Полтавщині з робочою поїздкою перебував перший заступник Міністра Мінагрополітики

 

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький із робочим візитом відвідав Полтавщину.

Разом із заступником голови Полтавської облдержадміністрації Євгеном Грековим та директором Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергієм Фроловим ознайомилися з роботою СТОВ «Воскобійники». Тарас Висоцький поспілкувався з керівником та працівниками підприємства.

Як розповів керівник СТОВ «Воскобійники» Валерій Капленко, у користуванні господарства перебуває близько 8,5 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. На семи фермах господарства утримують майже три тисячі корів. Поголів’я худоби утримується в нових, реконструйованих приміщеннях. Доїльні зали устатковані сучасним обладнанням. Підприємство розширюється, тут будують міні-завод із переробки молока.

«За добу плануємо переробляти 5 тонн молока. Вироблятимемо масло, сири, йогурти. Якщо запустимо виробництво твердого сиру, то переробка зросте до 10 тонн», – сказав Валерій Капленко.

Разом обговорили питання землі, виробництва сільгосппродуктів, систему оподаткування. Валерій Капленко зазначив, що спільно потрібно розробити стратегію розвитку аграрної сфери.

Євген Греков зауважив, що в господарстві зберегли тваринництво, не зважаючи на всі складнощі галузі. Спільним завданням влади та фермерів є активна співпраця для подальшого розвитку цього напряму. І саме такі виїзди сприяють конструктивному діалогу, роз’ясненню найактуальніших питань, які хвилюють аграріїв.

Тарас Висоцький наголосив, що Полтавщина є лідером в аграрних питаннях із багатьох аспектів.

«Як показують мої візити до регіону, тут дійсно є чому повчитися. На Полтавщині активно втілюють різноманітні ініціативи. Важливо комунікувати з регіонами. Наша мета роз’яснювати та доносити до громад всі нововведення, які запроваджуються на рівні держави», – сказав Тарас Висоцький.

Також перший заступник Міністра ознайомився з виробничими об’єктами ДП «ДГ імені Декабристів НАН України».

Нагадаємо, підписали Меморандум про співпрацю між Міністерством аграрної політики та продовольства України, Полтавською обласною державною адміністрацією та Всеукраїнською асоціацією громад.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора