A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

МІНАГРОПОЛІТИКИ, ПОЛТАВСЬКА ОДА ТА ВСЕУКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ГРОМАД ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

Дата: 18.08.2021 10:06
Кількість переглядів: 215

Мінагрополітики, Полтавська ОДА та Всеукраїнська асоціація громад підписали Меморандум про співпрацю

 

На Полтавщині за участі першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького підписали Меморандум про співпрацю між Міністерством аграрної політики та продовольства України, Полтавською обласною державною адміністрацією та Всеукраїнською асоціацією громад.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков, Меморандум закріплює основні пріоритети спільної роботи на досягнення високих показників розвитку аграрної сфери та стратегії успішного розвитку села. Документ передбачає: проведення оцінки результатів аграрної політики, сприяння підприємницьких ініціатив сільських мешканців, розвитку аграрного бізнесу та сімейних фермерських господарств, створенню сприятливих умов для залучення інвестицій.

«Агропромисловий комплекс Полтавщини є вагомою складовою економіки України. За рівнем валового виробництва сільськогосподарської продукції Полтавська область посідає друге місце в Україні. А за окремими показниками, зокрема за кількістю великої рогатої худоби, очолює рейтинг. Ми чітко розуміємо, що цей результат і його покращення можливе завдяки тісній взаємодії з територіальними громадами на місцях», – розповів заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков.

Тарас Висоцький зазначив, що Мінагрополітики цьогоріч ініціювало укладання відповідних Меморандумів із кожним регіоном.

«Основна ціль наших візитів до територіальних громад – це дати відповіді на найпоширеніші питання, які виникають у ході запровадження реформ. Полтавська область – 8-й регіон, де підписуємо Меморандум про співпрацю, який закладає принципи нашої взаємодії. В період запровадження реформ для нас важливо отримувати на національному рівні зворотній зв’язок від громад, аграріїв і фермерів, від тих людей, для кого ці реформи запроваджуються. Отримавши перелік актуальних питань, матимемо розуміння, що потрібно допрацювати та в яких напрямах запровадити нове. Кожен житель та підприємець громади повинен мати комфортні умови для життя, можливості для розвитку та високий добробут», – розповів Тарас Висоцький.

Після підписання Меморандуму у Великосорочинській територіальній громаді відбулася нарада з представниками громад області. Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник зауважив, що підписання цього документу та подібні зустрічі – інструмент для вирішення певних питань і проблем на місцях.

«Приємно, що ініціатива взаємодій підтримана Міністерством і подібні зустрічі прошу всіх використовувати, як канал комунікацій, – сказав Іван Слободяник. – Всеукраїнська асоціація громад – це асоціація сільських та селищних рад, яка підпадає під закон органів місцевого самоврядування. Ми маємо статус комунікатора з урядом, комітетами Верховної Ради, у нас налагоджений зв'язок із Мінрегіоном. Тому є можливість системно доносити проблеми як загальні, так і окремих громад».

Обговорили питання земельної реформи.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора