A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Начальник відділу житлово-комунального господарства та інфраструктури райдержадміністрації Андрій Щедрик доповів щодо стану пасажирських перевезень в Полтавському районі

Дата: 17.08.2021 10:45
Кількість переглядів: 308

Начальник відділу житлово-комунального господарства та інфраструктури райдержадміністрації Андрій Щедрик доповів щодо стану пасажирських перевезень в Полтавському районі

Відповідно до статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт» забезпечення організації пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району покладається на районні державні адміністрації.

Відповідно до змін, внесених постановою Кабінету Міністрів  України від 07.02.2018 № 180 до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, пунктом 4 передбачено, що організатором перевезень на автобусному маршруті загального користування, що не виходить за межі території району (внутрішньорайонний маршрут) є райдержадміністрація.

Робота щодо передачі повноважень по проведенню конкурсів із перевезення пасажирів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах від обласної державної адміністрації до районної державної адміністрації розпочата із 2017 року.

На сьогоднішній день у Полтавському районі нараховується 126 приміських автобусних маршрутів, які обслуговують 43 автомобільні перевізники різних форм власності, райдержадміністрацією укладено 68 договорів про організацію перевезень пасажирів автомобільним транспортом.

В свою чергу Полтавська райдержадміністрація 14 травня 2021 року провела конкурс з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування які не виходять за межі Полтавського району. На конкурс було виставлено 24 об’єкти конкурсу, з них 17 здобули перемогу.

На виконання розпорядження голови Полтавської ОДА від 11.02.2021 №100 «Про Концепцію розвитку пасажирського автомобільного транспорту Полтавської області до 2027 року». Полтавська райдержадміністрація долучилась до впровадження нових технологій та інтелектуальних транспортних систем для здійснення контролю пасажирських перевезень автомобільним транспортом і поліпшення якості надання транспортних послуг, запровадження системи диспетчеризації на базі GPS-моніторингу транспорту. На сьогодні до системи GPS-моніторингу транспорту райдержадміністрацією вже підключено 15  транспортних засобів, ще 5 знаходяться в процесі підключення.

З метою здійснення належних пасажирських перевезень на території Полтавського району, райдержадміністрація тісно співпрацює з ТОВ «Полтаватранс», депутатами районної ради, головами територіальних громад, перевізниками, які здійснюють пасажирські перевезення.

До Полтавської райдержадміністрації надходять звернення від мешканців району щодо виконання договірних зобов’язань перевізниками, дотримання вимог щодо здійснення пасажирських перевезень, питання пільгового перевезення.

В межах наданих повноважень райдержадміністрацією вживаються відповідні заходи. Спільними зусиллями були вирішені питання щодо неналежного здійснення пасажирських перевезень в Зіньківській, Кобеляцькій та Новосанжарській територіальних громадах.

Спеціалісти Полтавської  райдержадміністрації з 25 травня 2020 року приймаєють участь у роботі обласної групи з перевірки щодо посилення  контролю за дотриманням автомобільними перевізниками протиепідемічних заходів під час надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби  (COVID-19) у м. Полтава.

         Перевірки    відбуваються    на   зупинках  громадського   транспорту  м. Полтава, а також на Центральному Автовокзалі АС-1, Автостанції АС-2, Автостанції АС-4 та  «Критий ринок» по вул. Шевченка.

За період з 25 травня 2020 року по 06 серпня 2021 року робочою групою проведено 151  перевірку.

         Особливу увагу робоча група приділяє дотриманню автомобільними перевізниками рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СOVID-19).

         На виконання пункту 3 доручення голови Полтавської обласної державної адміністрації від 31.05.2021 № 04-08/60 щодо розробки та затвердження спеціальних регулярних маршрутів до потреб громади з урахуванням розміщених об’єктів критичної інфраструктури на відповідній території з метою ефективного реагування, пов’язаного з обмеженням пасажирських перевезень у період карантину, Полтавська райдержадміністрація провела роз’яснювальну роботу та надала методичні рекомендації територіальним громадам для розробки спеціальних регулярних маршрутів. За результатами проведеної роботи на даний час вже майже в усіх територіальних громадах розроблені спеціальні регулярні маршрути згідно потреб громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора