A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

#НАША_НЕЗАЛЕЖНІСТЬ #МАРАФОН_30. МОЛОДІ – ПРО УКРАЇНУ

Дата: 16.08.2021 14:04
Кількість переглядів: 201

 

 

#Наша_незалежність #Марафон_30. Молоді – про Україну

Значну кількість творчих зусиль співробітники Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського витрачають на підготовку різнопланових проектів з метою поширення серед юних відвідувачів наукових знань про історію нашої країни. Під час презентацій літературних видань, виставок, конференцій, інтерактивних заходів відбувається діалог між науковцями та гостями музею, формується уявлення молоді про Батьківщину на основі джерел музейного фонду та сучасних наукових досягнень.

Обговорення теми незалежності України розпочинається для відвідувачів кожного року під час проведення науково-виховних заходів до Дня Соборності (22 січня). Теми, що розкривають історичні шляхи боротьби нашого народу за право на власне державотворення поєднують учасників таких проектів як: «Єдність нації – сила народу», «Акт Злуки: історія і сучасність», «Соборна Україна одна на всіх, як оберіг» та інші.

Додаткові знання про історію та культуру нашої держави усім бажаючим надають матеріали експозиції музею та багатоманітні навчально-патріотичні заходи до: Дня Рідної мови («Звучи, рідна мово!», «Літературна палітра Василя Симоненка»), Дня пам'яті Героїв Крут («Вони полягли за нашу свободу»), Дня пам'яті жертв голодомору в Україні 1932-33 рр. («Вогонь скорботи»), Дня вшанування Героїв Небесної сотні («Безсмертна пам’ять Воїнів Світла»), Дня вшанування пам'яті загиблих учасників АТО та ООС.

Діти із задоволенням завжди беруть участь в ігровій програмі «Козацькому роду нема переводу», в уявній подорожі на човні ХVII ст.(« На козацькій чайці у синєє море»), перевтілюються у справжніх героїв «Вечорів на хуторі біля Диканьки» М. Гоголя («Разом з М. В. Гоголем – на хутори!»), виготовляють традиційні українські прикраси-обереги, відкривають для себе особливості місцевих звичаїв та обрядів («Таємниці гончара», «Історія різдвяної іграшки», «Бісерні вакації», «Писанка: традиції і сучасність»).

День Державного Прапора та Незалежності України обов'язково відзначається на теренах музейного простору низкою урочистих засідань, презентацією нових наукових видань, виставок, мистецьких акцій («Шануймо своє, українське!»).

З початком навчального року відновлюються навчально-патріотичні зустрічі в рамках довгострокової музейної програми «Музей-школі». Молодь дізнається про природу, історію, культуру України, навчається пишатися досягненнями свого народу, шанувати і берегти його національне надбання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора