A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПОЛТАВЩИНІ ПОШИРЮЄТЬСЯ ШТАМ «ДЕЛЬТА»

Дата: 16.08.2021 13:43
Кількість переглядів: 186

На Полтавщині поширюється штам «Дельта»

 

У роботі вірусологічної лабораторії Державної установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» запроваджено нові методи, що дозволяють виявляти мутації геному, характерні для штаму Дельта збудника COVID-19. Цей штам викликає занепокоєння в усьому світі, про поодинокий випадок в Полтавській області вже повідомлялося.

При дослідженні виділених в лабораторії РНК збудника COVID-19, з 115-ти зразків, такі мутації визначено в 30-ти зразках, виділених від хворих з різних територій Полтавської області (карта розподілу додається).

Матеріал від хворих було відібрано з 6 по 10 серпня поточного року. Ці результати свідчать про циркуляцію (зараження) штамом Дельта на території Полтавської області.

Особливостями штаму Дельта збудника COVID-19 є те, що людина, інфікована даним штамом, в середньому заражає більше людей, ніж інфіковані іншими варіантами. Цим пояснюється стабільне поступове зростання рівня захворюваності з другої половини липня 2021 року.

Наразі медики здійснюють виявлення та ізоляцію осіб, контактних з хворими на COVID-19.

Тому фахівці рекомендують тим, хто ще не вакцинувався від COVID-19 і не має протипоказань, обов’язково вакцинуватися! Адже це – єдиний ефективний спосіб захистити себе та свою родину від негативних наслідків COVID-19.

Вакцина не може спричинити захворювання. Ваш організм може певним чином реагувати на вакцину, це означає, що ваше тіло вибудовує захист.  Вакцина знижує вірогідність захворювання в рази. Навіть якщо щеплена людина все ж захворіє, недуга протікатиме в легкій формі або ж узагалі безсимптомно.

Усі антиковідні вакцини в Україні транспортуються та зберігаються з чітким дотриманням вимог, що визначені виробником кожної з них.

Вакцинуватися легко! Бери паспорт, ідентифікаційний код і приходь до найближчого Центру масової вакцинації чи пункту щеплення!

Відомо, що якщо щепити значну частину населення, то у вірусу не буде сприятливих умов для мутації і з'являтиметься менше нових штамів.

Вакцинуйтеся та будьте здорові!

 

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я

Полтавської обласної ради»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора