A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«ПЕРЕСУВНІ ВІДДІЛЕННЯ ПОШТОВОГО ЗВ’ЯЗКУ ДОЗВОЛЯТЬ ЗАЛИШИТИ ПОШТУ В СЕЛІ», - КЕРІВНИК ПОЛТАВСЬКОЇ ДИРЕКЦІЇ АТ «УКРПОШТА» ЮРІЙ НАБАСОВ

Дата: 16.08.2021 13:40
Кількість переглядів: 199

«Пересувні відділення поштового зв’язку дозволять залишити пошту в селі», -  керівник Полтавської дирекції АТ «Укрпошта» Юрій Набасов

 

Питання функціонування відділень АТ "Укрпошта" в сільській місцевості та надання ними послуг в умовах реформування заслухано сьогодні на апаратній нараді у голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова.

За повідомленням керівника Управління інфраструктури та цифрової трансформації Полтавської ОДА Тетяна Костенко на сьогодні підприємство має в області розвинену інфраструктурну мережу об’єктів поштового зв’язку, до складу якої станом на 1 серпня 2021 року входять: 2 Центри поштового зв’язку, 512 відділень поштового зв’язку, з яких 90 – розташовані у міській місцевості, 406 – у сільській, із яких 71 – автоматизоване та 16 пересувних відділень поштового зв’язку.

З 2018 року «Укрпоштою» впроваджується процес комп’ютеризації виробництва  -  оцифрування  100% клієнтської бази, щоб клієнти, незалежно від місця проживання, мали можливість отримувати послуги у сучасному форматі. Завершити автоматизацію планується  до  2023 року.

Водночас, завдяки запровадженню пересувних відділень поштового зв’язку, будуть автоматизовані процеси надання послуг поштового зв’язку в населених пунктах з кількістю мешканців до 1,2 тисяч, адже пересувне відділення – повноцінне поштове відділення, яке приїжджатиме у населені пункти з кількістю мешканців до 1,2 тисяч та матиме можливість надання усього спектру поштових, логістичних, фінансових та інших послуг.  Пересувне відділення матиме наступний алгоритм дії: бригада пересувного відділення поштового зв’язку, яка складається із трьох осіб  - начальника, листоноші та водія-супроводжувача приїжджатиме у населений пункт у точку присутності. Точка присутності – це, по суті, і є стаціонарне поштове відділення, роботу якого буде організовано або у приміщенні „ Укрпошти ?, або у приміщенні, яке буде виділене сільською радою. Начальник пересувного відділення поштового зв’язку залишатиметься у точці присутності та прийматиме комунальні платежі, допомагатиме з передплатою, видаватиме грошові перекази та соціальні виплати, поповнюватиме мобільний телефон тощо. Водій-супроводжувач та листоноша в авто пересувного відділення поштового зв’язку доставлятимуть пенсії, періодичні видання, посилки, реалізовуватимуть товари широкого вжитку, прийматимуть платежі біля домівок користувачів. Таким чином, маломобільні клієнти матимуть можливість отримувати послуги поштового зв’язку безпосередньо біля своїх осель.

«Запровадження проєкту пересувних відділень поштового зв’язку – це єдине ефективне рішення, яке дозволить залишити пошту в селі, поліпшити сервіс, забезпечити гідну зарплату працівникам та оновити інфраструктуру. Проєкт забезпечить належну якість обслуговування, замість однієї листоноші буде працювати бригада на автомобілі, до того ж у населеному пункті створюватимуться дві точки присутності, що зручніше для клієнтів. Графік роботи пересувного відділення поштового зв’язку  встановлюватиметься таким чином, щоб повністю задовольнити попит населення: у села з населенням менше 100 жителів авто заїжджатиме один раз на тиждень; до 500 – двічі, до 1200 – два/три рази на тиждень. Графіки роботи можуть коригуватись на прохання громади!», - повідомив керівник Полтавської дирекції АТ «Укрпошта» Юрій Набасов – Керівництвом АТ «Укрпошта» задля надання населенню в глибинках повного спектру послуг розглядається наразі купівля банку. З купівлею  банку, 100% сільського населення вперше отримають доступ до банківської інфраструктури та зможуть долучитись до безготівкового обслуговування.»

«Дякую за вкрай необхідну на сьогодні ініціативу від АТ «Укрпошта». Надання повного спектру поштових послуг та доступ до банківської інфраструктури для сільського населення є вкрай актуальним питанням, адже банківські відділення в малих населених пунктах сьогодні закриваються, і процес їх оптимізації  не розглядається», - зауважив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

"Проєкт пересувних відділень поштового зв’язку вже довів свою ефективність у інших областях України забезпечивши користувачів зручними та  доступними послугами. На сьогодні „Укрпоштою? визначається кількість автомобілів, які будуть працювати в Полтавській області, маршрутів, точок присутності. Цю роботу плануємо закінчити в третьому кварталі поточного року», - доповнила  виступ  Тетяна Костенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора