A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«БУДІВНИЦТВО МОСТУ В КРЕМЕНЧУЦІ – ПРІОРИТЕТНИЙ ПРОЄКТ ДЛЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ», – ОЛЕГ СИНЄГУБОВ

Дата: 14.08.2021 16:30
Кількість переглядів: 207

«Будівництво мосту в Кременчуці – пріоритетний проєкт для Президента України», – Олег Синєгубов

 

На обох берегах Дніпра в Кременчуці триває підготовка до зведення нового Кременчуцького мосту за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Вже успішно завершилось випробування тестових буронабивних паль і завершення проєктування будівництва.

«Нині в Україні будують три мости, але, на мою думку, міст у Кременчуці – найкрасивіший. Він підсвічуватиметься в ночі, і  на всіх знакових речах для міста буде його фото. Це сучасний проєкт, який стане найголовнішим об’єктом Кременчука», – повідомив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час візиту на Полтавщину. 

За його словами, вже восени підрядники обіцяють розпочати перші буріння на воді.

«Спеціалісти вже розробили проєкт будівництва Кременчуцького мосту й передали його на експертизу, яка триматиме два місяці. Водночас на обох берегах Дніпра успішно випробували тестові палі для фундаментів естакад мосту. Це означає, що вони витримають навантаження», – зазначає голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Нині, додає очільник області, на місці працюють понад 80 людей і 30 спецмашин, частина яких прибула зі Стамбула. Невдовзі очікуємо ще один транш техніки.

За словами Олега Синєгубова, для Президента, Уряду, Полтавської ОДА – це пріоритетний проєкт: «Без будівництва нового мосту ми наражаємо не лише місто Кременчук, а й увесь центр України на транспортний колапс. Єдиний Крюківський міст відкрили ще в другій половині ХІХ століття, після Другої світової війни радянські інженери відновили пошкоджену конструкцію. Але востаннє капітально ремонтували міст понад 30 років тому. Зараз при транспортній завантаженості його капітальна реконструкція неможлива. Щоб його об’їхати, потрібно зробити гак у 50 кілометрів, через місто Світловодськ».

Кременчуцький міст – вантовий з двома пілонами. Загальна довжина прогонів, що підтримуються вантами,– 720 м. Міст будують на автомобільній  дорозі державного  значення Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через Кременчук) – Маріуполь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора