A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ УКРАЇНИ ПРОВОДИТЬ ЛІТНЮ ШКОЛУ ПЕРШОЇ ДОПОМОГИ ЗА УЧАСТЮ МІЖНАРОДНИХ ЕКСПЕРТІВ

Дата: 13.08.2021 13:52
Кількість переглядів: 233

Червоний Хрест України проводить Літню школу першої допомоги за участю міжнародних експертів

 

Подібні навчання в Полтаві проводять уперше й триватимуть вони до кінця тижня. 13 серпня учасники Літньої школи організували 6 паралельних тренінгів для журналістів, представників територіальних громад та обласної державної адміністрації. Участь у школі першої допомоги взяли учасники з 7 країн – Азербайджану, Вірменії. Грузії, Узбекистану, Таджикистану, Казахстану, Киргистану, а також представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

«Цього року в Полтаві організовуємо масштабну  Літню школу з першої допомоги не тільки для найдосвідченіших інструкторів і тренерів із усієї України, але й для наших друзів та колег з інших Національних товариств Міжнародного руху Червоного Хреста України, – розповіла голова Полтавської обласної організації товариства Червоного Хреста України Ірина Плюсніна. – До нас приїхали учасники з інших країн. Основна мета літніх шкіл – підвищення майстерності у навчанні населення першій допомозі, обмін досвідом та отримання нових навичок і практичних знань».

За словами керівника Департаменту першої допомоги Товариства Червоного Хреста України Надії Ямненко, Червоний Хрест має міжнародну сертифікацію в навчанні першої допомоги. Це той комплекс заходів, які налаштовують людей надати допомогу постраждалому тут і негайно.

«Сьогодні  на навчаннях ми продемонстрували на практиці серцево-легеневу реанімацію – одну з пріоритетних тем програми, – зауважила Надія Ямненко. – Загалом до програми навчання входять всі базові теми: відновлення життєдіяльності людини, збереження дихання та роботи серця, зупинка кровотечі, допомога людині при втраті свідомості, алгоритм надання першої допомоги при ранах, травмах, опіках, інсультах, судомах, запамороченні, отруєннях.  Це цілий комплекс тем, про які ми говоримо на наших заходах». 

Особливо цікаво учням школи слухати про особливості надання допомоги дітям та у період пандемії. Після навчань надаються сертифікати міжнародного зразка, які дійсні 3 роки.

Довідково. Товариство Червоного Хреста України – провідний лідер навчання населення навичкам надання першої допомоги. Аби завжди у викладанні дотримувати найостанніших рекомендацій та оновлень, їхні інструктори та тренери з першої допомоги регулярно вдосконалюють свої знання та вміння. З цією метою уже третій рік поспіль Товариство перейшло на новий, більш практичний та розгорнутіший формат підвищення кваліфікації інструкторів та тренерів – організація літніх шкіл першої допомоги. Учасниками школи стають найдосвідченіші тренери з усієї України, яких обирає за результатами конкурсу з практичними завданнями Експертна група інструкторів із першої допомоги Товариства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора