A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПОЛТАВЦІ З КОРОВАЄМ ТА СЛОВАМИ «ХИЖНЯК – ЧЕМПІОН!» ЗУСТРІЧАЛИ СРІБНОГО ПРИЗЕРА ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГОР-2020

Дата: 13.08.2021 08:42
Кількість переглядів: 173

Полтавці з короваєм та словами «Хижняк – чемпіон!» зустрічали срібного призера Олімпійських Ігор-2020

 

12 серпня в аеропорту «Бориспіль» зустрічали збірну України з боксу, яка повернулася з виступу на XXXII Олімпійських іграх у Токіо. Єдину медаль у цьому виді спорту для України завоював полтавець Олександр Хижняк.

В очікуванні на рейс із Дохи, яким летів призер, у аеропорту зібралися полтавці, його рідні та близькі з квітами та короваєм. Після виходу із транзитної зони Олександра зустріли криками: «Хижняк – чемпіон»!

Вітали спортсмена голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, його заступник Дмитро Лунін, начальник Управління молоді та спорту Полтавської ОДА Марина Трохименко, виконавчий директор Полтавської обласної федерації боксу України Костянтин Семеняга.

 «Рівень боксу на Олімпійських іграх вражає, і порівняти його з іншими змаганнями, напевно, неможливо, – розповів Олександр Хижняк в аеропорту під час зустрічі. – Зі свого досвіду можу сказати, що це був космічний бокс. Там кожен із боксерів виходить на ринг мотивований на перемогу. Тому потрібно бути готовим з першої до останньої секунди. Було дуже важко. Радий, що все вдалось. Ми пройшли всі поєдинки, йшли до золотої медалі, але так вийшло, що у нас «срібло». Все одно – це досвід, який дуже сильно загартував, дав нові знання. Я пишаюся, що потрапив до Токіо!».

Очільник обласної адміністрації Олег Синєгубов розповів, що найближчим часом на сесії Полтавської обласної ради ініціюватимуть виділення коштів для преміювання полтавських медалістів Олімпіади-2020.

 «Неповторні емоції! Вся Полтавщина дякує Олександру за витримку, міць і силу духу! Пишаємося! – привітав бексера Олег Синєгубов. – Для нас важливо, щоб на Полтавщині розвивалися різні види спорту. Ми проводили збори з тренерами, віце-президентом Федерації боксу України і визначали ті потреби, які конче необхідні нашим спортсменам. Це і нові зали, обладнання, спортивне знаряддя тощо. Виступили з ініціативою створити обласні програми, які будуть підтримувати спортсменів. І одна з них виноситься на сесію обласної ради у вересні з пропозицією виділити кошти для наших спортсменів-олімпійців», – розповів Олег Синєгубов.

Олімпійські ігри-2020 у Токіо тривали з 23 липня по 8 серпня. Українці спортсмени завоювали 19 нагород,4 з них – полтавські. Золота медаль у борця Жана Беленюка, «срібло» та «бронзу завоювала веслувальниця Людмила Лузан і срібну медаль здобув боксер Олександр Хижняк.

13 серпня олімпійців буде вітати Президент України Олександр Зеленський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора