A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Яна Петренко ознайомила з інформацією про роботу служби у справах дітей райдержадміністрації

Дата: 12.08.2021 16:23
Кількість переглядів: 220

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Яна Петренко ознайомила з інформацією про роботу служби у справах дітей райдержадміністрації в умовах адміністративно-територіальної реформи, а саме, службою  у справах дітей з метою недопущення порушення законодавства України в частині захисту прав дітей в умовах адміністративно-територіальної реформи було взято на первинний облік з початку року 543 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, та 115 дітей, які мають підстави для усиновлення.

    Протягом квітня-травня поточного року в ході створення територіальними громадами  передано 534 особові справи дітей 25 сільським (селищним) та міським службам у справах дітей  територіальних громад району.  Облік дітей не передано Шевченківському району м. Полтава.

   Повноваження в частині усиновлення, створення та здійснення контролю за умовами проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, патронатних сім’ях залишені на районній службі у справах дітей.

    Так, в Полтавському районі (м. Полтава) функціонує станом на 01.07.2021 р. 51 прийомна сім’я ( 99 дітей), 17 дитячих будинків сімейного типу (117 дітей), 6 патронатних сімей (8 дітей), на обліку служби перебуває 81 дитина, яка підлягає усиновленню та 77  усиновлених дітей, за якими здійснюється нагляд.

      Службою у справах дітей райдержадміністрації спочатку року проведено роботу по створенню та влаштуванню дітей в сімейні форми виховання.

       Розпорядженнями голови райдержадміністрації створено на базі прийомних сімей 2 дитячі будинки сімейного типу, довлаштовано 8 дітей в прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу,  8  дітей влаштовано до патронатних сімей.

    

 

     

     Спочатку року усиновлено 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  ( 3 громадянами України, 1 – іноземне усиновлення).

      На виконання завдання обласної служби у справах дітей щодо здійснення перевірок цільового використання допомоги при народженні дітей, яких усиновили, таких перевірок згідно графіку  службою у справах дітей райдержадміністрації з січня по липень поточного року проведено 5. А саме, по Щербанівській громаді – 2: 15.02.2021 р., 27.01.2-021 р., по Білицькій громаді – 1: 28.07.2021 р, по Опішнянській громаді – 1: 19.03.2021 р., по Чутівській громаді – 1: 28.07.2021 р. Фактів нецільового використання коштів не виявлено.

     Підготовлено 3 висновки органу опіки та піклування про доцільність усиновлення дитини та відповідність інтересам дитини (внутрішньосімейне усиновлення).

    Проведено  7 профілактичних рейдів з метою обстеження умов проживання дітей в сім’ях.

     Зважаючи на суспільну значущість питання забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, обласною державною адміністрацією зобов’язано службу у справах дітей райдержадміністрації забезпечити координацію діяльності виконавчих комітетів міських, сільських та селищних рад територіальних громад в частині роботи місцевих комісій з урахуванням вимог Порядку та умов виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення дітям пільгової категорії.

    Вищезазначені питання перебувають на постійному контролі у службі у справах дітей райдержадміністрації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора