A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

СЛУЖБА АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ДО КІНЦЯ 2021 РОКУ ВСТАНОВИТЬ НА ТРАСАХ РЕГІОНУ 4 WIM-СИСТЕМИ

Дата: 10.08.2021 10:06
Кількість переглядів: 232

Служба автомобільних доріг у Полтавській області до кінця 2021 року встановить на трасах регіону 4 WIM-системи

 

4 майданчики габаритно-вагового контролю (Weigh-in-Motion) цього року встановлять на автомобільних дорогах державного значення Полтавської області:

 М-03 Київ – Харків

 Н-12 Суми – Полтава

 Р-60 Кролевець – Пирятин

 Т-17-05  Лохвиця – Гадяч

Минулого року в тестовому режимі системи зважування вже працювали на автошляхах М-22 Полтава – Олександрія та Н-31 Дніпро – Решетилывка.

Система зважування - в - русі (WiM) – ефективний інструмент прямого стягнення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм. Усі дані з доріг передаються до Укртрансбезпеки. САД чи Укравтодор не мають права стягувати штрафи чи виставляти їх будь-яким чином.

Майданчик перекриває дорогу по всій ширині, а фіксація руху здійснюється цілодобово у режимі реального часу за допомогою обладнання, яке монтується в верхньому шарі покриття автомобільних доріг або на прогонових будовах мостів та шляхопроводів.

Система зберігає інформацію про пересування більше ніж 10 000 автомобілів в одному напрямку вагою не менше 3,5 тонн. Температурний діапазон від -30°С до +40°С. Компоненти захищені від можливих перенапруг. Автоматично зчитується ряд показників: номерний знак, габаритні розміри, маса, кількість осей, швидкість, тощо. Вплив людського фактору відсутній.

Вже цієї осені штрафи почнуть надходити несумлінним перевізникам. 2 серпня Президент України Володимир Зеленський підписав Закон, який запроваджує адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- й кінозйомки, відеозапису, серед іншого, в автоматичному режимі. А це, своєю чергою, допоможе зберегти від руйнування дороги, покращить безпеку дорожнього руху та сприятиме зменшенню кількості ДТП.

Служба автомобільних доріг у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора