A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПОЛТАВЩИНІ ВИДІЛЕНО ПОНАД 8,2 МЛН ГРН СУБВЕНЦІЇ НА СТВОРЕННЯ 7 СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ СЛУЖБ ПІДТРИМКИ ОСІБ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД НАСИЛЬСТВА

Дата: 09.08.2021 16:53
Кількість переглядів: 211

Полтавщині виділено понад 8,2 млн грн субвенції на створення 7 спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від насильства

 

9 серпня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участю Першої леді Олени Зеленської відбулася онлайн-нарада щодо розбудови мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Участь у заході взяли голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, його заступник Катерина Рижеченко, голови територіальних громад, представники профільних департаментів та служб.

«Насильство – це серйозна проблема, яку зумовлює чимало чинників і факторів. Її вирішення –  пріоритет на найвищому державному рівні, а протидія йому – одна із цілей та напрямів сталого розвитку нашої держави. Тут важливо консолідувати дії всіх гілок влади, громадського суспільства, органів місцевого самоврядування», – зауважив на загал Денис Шмигаль.

За словами Олени Зеленської, кількість випадків насильства зростає. Наявна статистика є доволі неповною, оскільки цю тему часто воліють замовчувати.

«Держава взяла на себе зобов’язання із протидії сімейному та гендернозумовленому насильству й розуміє всю глибину проблематики. Доказом цього є надана субвенція на розбудову мережі спеціалізованих служб підтримки», –  сказала Олена Зеленська.

Із цією метою в державному бюджеті на 2021 рік передбачено видатки на загальну суму 274,0 млн грн. «Розподіл субвенції – перший крок до розбудови мережі таких закладів, – наголосила Олена Зеленська.

У цьому році 125 громад узяли на себе зобов’язання створити 28 притулків, 39 денних центрів, 58 консультативних служб, для бригад соціально-психологічної допомоги буде придбано 40 авто. Розроблено єдині стандарти надання послуг. Наразі триває їхня апробація та опрацювання. У подальшому вони будуть передані громадам.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 червня 2021 року № 696-р «Про затвердження розподілу обсягу субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам на створення мережі  спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у 2021 році» Полтавській області розподілено суму субвенції в обсязі 8233,115 тис. грн на створення 7 спеціалізованих служб – 2 денних центрів соціально-психологічної допомоги Пирятинській та Котелевській ТГ та 5 спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування осіб у Решетилівській, Миргородській, Семенівськеій, Щербанівській, Глобинській ТГ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора