A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПОЛТАВЩИНІ ДІЄ СПЕЦІАЛЬНА ПРОГРАМА БОРОТЬБИ З АМБРОЗІЄЮ

Дата: 09.08.2021 15:34
Кількість переглядів: 204

На Полтавщині діє спеціальна програма боротьби з амброзією

 

В області  реалізується Програма фітосанітарних заходів із ліквідації регульованих шкідливих організмів на території Полтавщини на 2019 – 2023 роки.

У межах Програми використовуються такі методи боротьби з амброзією: агротехнічні, механічні, біологічні й хімічні. Також проводиться роз’яснювальна робота серед населення, сільгоспвиробників, органів виконавчої влади щодо методів обстежень, виявлення наявних карантинних рослин та боротьби з ними.

Про це на апаратній нараді повідомив в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Олександр Овчаренко.

«Протягом цього року провели 12 обстежень старих вогнищ на площі 535,44 га. Оброблено осередки зараження засобами захисту рослин на площі 443,8 га, покошено – на площі 2136 га. У населених пунктах амброзію скошують перед цвітінням, ліквідовують рослини на смітниках. Для обприскування амброзії на узбіччях доріг, крайових смугах застосовуються гербіциди згідно з переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених для використання в Україні», – розповів  Олександр Овчаренко.

Учасниками Програми можуть стати всі громади. Станом на 3 серпня заявки на участь подали Пирятинська, Чутівська, Великобудищанська, Новооржицька, Лубенська громади.

Із огляду на подані заявки на фінансування заходів Програми в 2021 році для органів місцевого самоврядування необхідно 319,4 тис. грн.

Нині кошти виділені. Триває процес укладання договорів про здійснення міжбюджетних трансферів.

Інші громади мають у найкоротші терміни подати відповідні заявки та укласти договори.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що дана Програма спрямована вирішити проблеми, зокрема й проблему розповсюдження амброзії.

«Маємо насамперед проаналізувати проблематику. І спільно з громадами будемо працювати над її вирішенням. Кошти є. Програма профінансована в повному обсязі, – сказав Олег Синєгубов. – Дивно, що лише 5 громад нею скористалися. Адже амброзія розповсюджена на всій території області, а не лише в цих громадах». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора