A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ЕФЕКТИВНІСТЬ ВАКЦИНАЦІЇ У БОРОТЬБІ З КОРОНАВІРУСОМ ДОВЕДЕНА Й СЯГАЄ 95%

Дата: 09.08.2021 11:54
Кількість переглядів: 200

Ефективність вакцинації у боротьбі з коронавірусом доведена й сягає 95%

 

На Полтавщині зафіксувано перший випадок штаму Дельта. Це –  вагома причина вакцинуватися від коронавірусу. Про це голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив під час апаратної наради 9 серпня.

«Є приклади населених пунктів в Україні, де вакцинація населення сягнула 70%. Там захворюваності на COVID-19 практично не фіксують. Укотре звертаємо увагу на необхідність проведення роботи з населенням, а також із підприємствами й установами, де виїзні бригади можуть провести щеплення», – зауважив Олег Синєгубов.  

За словами першого заступника голови Полтавської ОДА Дмитра Луніна, було проведено аналіз виявлених випадків коронавірусу за попередні два тижні. «95% хворих – це не вакциновані особи. Доводимо цю інформацію для роздумів усім», – сказав Дмитро Лунін.

«Ситуація на території України погіршується з боку східних територій. Кількість випадків захворюваності зростає. Майже у всіх областях уже виявлено штам «Дельта». Наше завдання – максимально дотримуватися усіх протиепідеміологічних заходів, – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, –  за кількістю підтверджених випадків Полтавщина перебуває в нижній десятці серед регіонів. Знаходимося на плато, але з минулого тижня фіксуємо збільшення кількості хворих на коронавірус».

Наразі у лікувальних закладах знаходиться 45 пацієнтів, у реанімації – 6, блоках інтенсивної терапії – 19. Є пацієнти, які повернулися з відпочинку й отримують лікування.

Сьогодні на рівні держави є доручення працювати над забезпеченням достатньої кількості засобів індивідуального захисту в лікарнях. З’явилися нові стандарти щодо функціонування системи медичних газів у закладах медицини області. У кожному з 12 закладів, визначених для лікування COVID-хворих, має бути кріоциліндр, кисень, вироблений із повітря, рамка для відповідного забезпечення балонним киснем.

«Ефективність вакцинації у боротьбі з коронавірусом доведена й сягає 95%. Маємо достатню кількість вакцини в області. Продовжують діяти 93 пункти щеплень, пересувні бригади, амбулаторії, де можна вакцинуватися максимально зручно та безкоштовно», – підкреслив Віктор Лисак.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора