A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Протокол № 14 районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 05.08.2021 10:25
Кількість переглядів: 179

Протокол № 14

районної комісії з питань

техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

 

30липня 2021року                          м. Полтава

 

Головував: Дмитро Задворкін–виконувач обов’язків голови райдержадміністрації,голова районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних  ситуацій.

Присутні: члени районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних  ситуацій (за списком).

Запрошені: керівники спеціалізованих служб цивільного захисту (за окремим списком).

 

Засідання Комісії проводилось з урахуванням карантинних обмежень та обов’язковим дотриманням необхідних протиепідемічних заходів.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.      Про виконаннязаходівщодоприскореннятемпів вакцинальної кампаніїнаселеннятериторіальних громад вперіодвисокогоризику росту захворювання на COVID-19.

2.Про стан підготовкиоб’єктів господарства, транспорту, енергозабезпеченнята соціальногопризначення (лікарні, школи та інше.) до роботи в осінньо-зимовий період.     

3.      Про стан забезпеченняпротипожежного захисту об’єктів з масовимперебуванням людей та протипожежного захисту будівель та споруд.

4.      Щодоперенесеннятермінуполювання на пернату дичину. 

 

1.      Про виконаннязаходівщодоприскореннятемпів вакцинальної кампаніїнаселеннятериторіальних громад вперіодвисокогоризику росту захворювання на COVID-19.

СЛУХАЛИ: 

Вадима Вінніка -  начальника відділу оборонної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації  відповідального секретаря  районної комісії з питань техногенно-екологічноїбезпеки і надзвичайнихситуацій провиконаннязаходівщодоприскореннятемпів вакцинальної кампаніїнаселеннятериторіальних громад в періодвисокогоризику росту захворювання на COVID-19.

НаталіюУдовіченко –  директора комунального підприємства «Полтавський районнийклінічний центр первинноїмедичноїдопомоги» Терешківської сільської радищодозаходів вакцинальної кампаніїнаселеннятериторіальноїгромади.

Дмитра Задворкіна – виконувачаобов’язків  голови райдержадміністрації,  голова районної комісії з питань техногенно-екологічноїбезпеки і надзвичайнихситуацій, якийнаголосив на безумовневикронаннязаходівщодоприскореннятемпів вакцинальної кампаніїнаселеннятериторіальних громад в періодвисокогоризику росту захворювання на COVID-19 в розрізівимогпостанови КабінетуМіністрів України № 1236 від 9 грудня 2020 року (зізмінамивід 28.07.2021 р.), такожособливуувагуприділивважливостізахиститищепленнямякомогабільше людей – з огляду на те, що коронавірусмутує і коженновийштамвиявляється, зазвичайнебезпечнішийвідвиявленихраніше. За останнімидослідженнями, вакцини, схвалені  ВООЗ, дієвіпротиусіхзафіксованихниніштамів COVID-19, у тімчислі й нового штаму Дельта.

ВИРІШИЛИ:

  1. Головам територіальних громад, Керівникам робіт  з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби СOVID-19 територіальних  громад Полтавського районупосилити:

роботу з колективами підприємств, організацій, установ, які розташовані на території громади щодо проведення щеплень мобільними бригадами центрів вакцинації;

інформаційнукампанію, спрямовану на інформування населення про факти та перевагивакцинації, протидії шкідливим міфам про вакцинацію тощо;

роботу з місцевими засобами масової інформації;

роботу в соціальних мережах, мессенджерах та інтернет-ЗМІ;

залучення лідерів думок, громадських авторитетів зі сфер медицини, освіти,науки тощо;

розробку та поширення просвітницьких матеріалів стосовно вакцинації середмедичних працівників та загального населення;

організацію круглих столів, прес-конференцій, ефірів, для постійногодонесення актуальної інформації про вакцинації до населення;

провести додаткові заходи щодо проведення вакцинації населення району.

  1. Головам міських, селищних, сільських територіальних громад, директорам освітніх закладів привести у відповідність роботу навчальних закладів (у разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу)згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України № 1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами від 28.07.2021 р.).
  2. Управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації, підрозділам соціального захисту населення територіальних громад посилити роз’яснювальну роботу з малозабезпеченими та маломобільними групами населення  району про факти та переваги вакцинації, провести аналіз та надати до відповідних центрів вакцинації списки осіб на щеплення.
  3. Відділу  оборонної  роботи та цивільного захисту забезпечити проведення моніторингу по медико-біологічній ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби СOVID-19 на території Полтавського району та надання щоденної інформації про проведення вакцинальної кампанії в пунктах вакцинації району.
  4. Керівникам закладів охорони здоров’я  (ПМСД) Полтавського району щоденно надавати оперативну інформацію до Полтавської районної державної адміністрації, дані щодо кількості щеплень, та планових показників.
  5. Начальникам штабів з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби СOVID-19 територіальних  громад Полтавського району провести додаткові заходи щодо проведення вакцинації населення району.

7. Контроль за виконанням покласти на відділ оборонної роботи та цивільного захисту райдержадміністрації.

 

2. Про стан підготовки об’єктів господарства, транспорту, енергозабезпечення та соціального призначення (лікарні, школи та інше.) до роботи в осінньо-зимовий період.

СЛУХАЛИ:Щедрика Андрія –      начальника відділу житлово-комунального господарства та інфраструктури райдержадміністрації, члена Комісії, про стан підготовки об’єктів господарства, транспорту, енергозабезпечення та соціального призначення (лікарні, школи та інше.) до роботи в осінньо-зимовий період.

ВИРІШИЛИ:

1. Начальникам служб цивільного захисту, керівникам територіальних громадпідприємств, установ, організацій Полтавського району у разіпогіршенняпогодних умов:

створитиоперативніштаби з ліквідації наслідківнадзвичайнихподій і ситуацій та оперативнігрупи для безпосередньогокерівництва роботами під час надзвичайнихситуацій, розробити регламент їх роботи, а також у разінеобхідності, ввести цілодобовечергуваннявідповідальнихпрацівників;

забезпечитиоперативнереагування та залученнянеобхідних сил і засобів для забезпеченняпроїздутранспорту на автомобільних дорогах та в населених пунктах;

вжитинеобхіднихзаходів, щодонедопущеннявиникненнянадзвичайнихподій, ситуацій;

неухильновиконуватидорученнярайонного штабу з координаціїдій при погіршенніпогодних умов.(Термін дії –у разі погіршення погодних умов).

  1. Рекомендувати керівникам об’єднаних територіальних громад,начальникам комунальних підприємств Полтавського району:

передбачити і укласти необхідні угоди на аварійно-рятувальне обслуговування територій відповідними аварійно-рятувальними формуваннями та на виділення необхідних сил і засобів для проведення робіт пов’язаних з життєзабезпеченням населення на випадок різкого погіршення погодних умов. (Термін виконання – до 01 грудня поточного року);

забезпечити наявність резерву матеріальних засобів призначених для попередження та ліквідації можливих аварій в населених пунктах територіальних громад району на мережах тепло, водопостачання та водовідведення. (Термін виконання – постійно);

спланувати та провести тренування з підпорядкованими структурними підрозділами щодо готовності до реагування на надзвичайні ситуації, які пов’язані з порушенням систем життєзабезпечення населення громади. (Термін виконання – до 01 грудня поточного року).

3. Рекомендувати балансоутримувачам автомобільних доріг району завершити накопичення запасів паливо-мастильних матеріалів, соляно-піскової суміші у необхідній кількості для посипання автомобільних доріг району, забезпечити готовність спеціальної шляхової техніки до роботи в осінньо-зимовий період. (Термін виконання – до 01 листопада поточного року).

4. Філіямрайонних електромереж ПАТ «Полтаваобленерго» вжити заходів щодо недопущення порушення енергозабезпечення населених пунктів, об’єктів життєзабезпечення району внаслідок аварій на повітряних та кабельних лініях. (Термін виконання – постійно).

5.  Редакторам суспільно-політичних газет, територіальним громадам постійно висвітлювати в засобах масової інформації питання проведення щодо попередження надзвичайних  ситуацій техногенного та природного характеру екологічної безпеки в осінньо-зимовий період (Термін виконання – постійно).

6. Про виконання заходів відповідальним інформувати районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в термін до 01 грудня 2021року.

 

3.      Про стан забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей та протипожежного захисту будівель та споруд.

СЛУХАЛИ: полковника служби цивільного захисту Сергія Пругло, заступника голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, начальника Полтавського районного управління Головного управління ДСНС України у Полтавській області простан забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей та протипожежного захисту будівель та споруд.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації спільно з виконавчими комітетами територіальних громад:

до 15 жовтня поточного року визначитиперелікиоб’єктів та систем протипожежного захисту, які збудовані та змонтовані з порушеннямивимог норм та правил з пожежноїбезпеки;

до 25 жовтня поточного року розробити за затвердитиграфікиприведенняданихоб’єктів та систем у відповідність до вимог норм та правил з пожежноїбезпеки;

зобов’язати замовників будівництва виконувати вимоги державних будівельних норм в частині забезпечення пожежної безпеки на об’єктах, які здаються в експлуатацію.

  1. Полтавському  районному управлінню Головного управління ДСНС України у Полтавській області спільно з представниками територіальних громад у межах повноважень провести комплексні перевірки об’єктів з масовим перебуванням людей (заклади критичної інфраструктури, громадського харчування і ін.), щодо дотримання вимог Правил пожежної безпеки. За недотримання Правил, керівників притягати до відповідальності згідно чинного законодавства.  
  2. Контроль за виконанням зазначеного рішення покласти на відділ  містобудування та архітектури райдержадміністрації райдержадміністрації.
  3. Про виконаннязаходіввідповідальнимінформуватирайоннукомісію з питань техногенно-екологічноїбезпеки і надзвичайнихситуацій в термін до 31 грудня поточного року.

 

4.      Щодоперенесеннятермінуполювання на пернату дичину.

СЛУХАЛИ: полковника  служби цивільного захисту Сергія Пругло, заступника голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, начальника Полтавського  районного управління Головного управління ДСНС України у Полтавській області про можливість перенесення терміну полювання на пернату дичину.

ВИРІШИЛИ:

  1. У зв’язку із пожежною небезпекою (5 рівень пожежної небезпеки) відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» перенести відкриття сезону полювання  на пернату дичину на території водно-болотних, мисливських угідь Полтавського району та державних підприємств лісових господарств  району, з 18-00 годин 07.08.2021року на18-00 годин 28серпня 2021 року,  крім заборонених для полювання місць.
  2. Виконавчим комітетам територіальних громад, Державним підприємствам лісового господарства Полтавського району, Полтавській обласній організації Українського товариства мисливців та рибалок забезпечити виконання рішення Полтавської районної комісії районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних  ситуацій.
  3. Редакторам районних суспільно-політичних засобів масової інформації довести рішення до населення району.
  4. Про виконання заходів відповідальним інформувати районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в термін до 03 жовтня поточного року.
  5. Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора