A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У ПОЛТАВІ ВДРУГЕ ВРУЧИЛИ ПРЕМІЮ ІМЕНІ ОЛЕНИ БАЙРАК

Дата: 06.08.2021 15:04
Кількість переглядів: 170

У Полтаві вдруге вручили премію імені Олени Байрак

 

6 серпня у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів премії імені Олени Байрак Полтавської обласної ради.

Олена Байрак – відомий в Україні вчений-ботанік, доктор біологічних наук, професор, природоохоронець, педагог, громадський діяч, уродженка міста Полтави. У її доробку – понад 300 наукових та 50 навчально-методичних публікацій, 15 монографій. За її участю створено більше 150 природно-заповідних об’єктів.

Цього року премію імені Олени Байрак вручають вдруге. Її мета – сприяння суспільно значущим екологічним ініціативам мешканців Полтавщини, розвиток і підвищення екологічної свідомості, культури й освіти.

«Коли я знайомилася з біографією Олени Байрак, мене вразило найбільше те, що за період її життя та діяльності заповідні території Полтавської області були збільшені в 10 разів. Ця премія – унікальна, не схожа ні на які інші. Ми звикли відзначати представників творчих професій, досягнення в політиці, підприємництві, громадській діяльності. Сьогодні ми шануємо насправді унікальних людей, здобутки в яких напряму екологічних ініціатив є надзвичайно знаковими й вагомими. І в цьому Полтавська область теж перша. Я щиро вітаю і номінантів, і лауреатів, і всіх причетних до цієї премії та бажаю міцного здоров’я, подальшого натхнення на ще більші звершення», – зауважила заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

«Від імені депутатського корпусу Полтавської обласної ради передаю вітання та щиру подяку всім, хто пов'язаний із цією премією. Наша держава тримається на людях, які самовіддано працюють, займаються справою свого життя. І сьогодні ми згадуємо таку людину – Олену Байрак. Дуже добре, що започаткована така премія. Дякую кожному з вас, хто займається екологічними ініціативами, хто зробив багато для того, щоб і Полтавщина, і вся наша держава були екологічно чистими», – зауважив заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко.

За словами лауреата першої премії у номінації «Екологічний проєкт», члена Полтавської обласної організації українського товариства охорони природи Івана Шевеля, таку премію отримувати дуже почесно й хвилююче. «Я вдячний долі, що свого часу звела мене з Оленою Байрак та небайдужими до питань екології однодумцями. Маємо багато планів і задумів на перспективу», – сказав Іван Шевель.

 

У номінації «Екологічний проєкт» першою премією відзначили члена Полтавської обласної організації українського товариства охорони природи Івана Шевеля;

другою премією – голову Спілки ірисоводів України Аллу Чорногуз;

третьою премією – учителя біології Худоліївського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Оболонської сільради Кременчуцького району Світлану Махно.

У номінації «Екологічна освіта і виховання» перша премія присуджена

директору КУ природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Диканський» Ірині Черкаській;

друга премія – учителю біології Криворудського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. Кременчуцького району Оксані Календарь;

третя премія – учителю біології та екології опорного закладу «Бутенківська ЗОШ І-ІІІ ст. імені Ю.П. Дольд-Михайлика» Полтавського району Вікторії Малимон.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора