A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ»: НАПРИКІНЦІ ЛІТА ПІД ПОЛТАВОЮ ВІДБУДЕТЬСЯ ЛЕГКОАТЛЕТИЧНИЙ ЗАБІГ

Дата: 06.08.2021 13:33
Кількість переглядів: 169

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: наприкінці літа під Полтавою відбудеться легкоатлетичний забіг

 

28 серпня у Терешківській громаді Полтавської області відбудеться Всеукраїнський забіг із легкої атлетики «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Такі забіги стартують одночасно в усіх регіонах України. Ними вшановуватимуть пам’ять захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«Забіг уже проводили минулого року у вересні. Цьогоріч змінили формат та розширили його. Він буде розпочинатись о 10-й годині одночасно по всій Україні. Вирішили проводити захід у громаді під Полтавою», – розповів член Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих, померлих захисників України при Полтавській ОДА Олександр Товпига.

За словами голови Терешківської громади Віталія Турпітька, таким чином для ветеранів створять більш комфортні умови для участі.

«Забіг буде проходити не під сонцем, а в сосновому лісі. Для ветеранів – це комфортні умови. До того ж Терешківська громада знаходиться під Полтавою, тож дістатись туди не проблема. Зараз влада переходить від центру до громад. Тому і такі заходи варто проводити не у великих містах. Також у нашій громаді є гарна військово-патріотична база. А головам громад зможемо показати наші здобутки», – зазначив Віталій Турпітька.

Реєстрація на участь у забігові розпочнеться о 8:30. О 9:30 заплановане урочисте відкриття. А вже о 10:00 – старт на 800 м.

«Формат включає забіг на 800 м. Ми не будемо визначати призові місця, адже це не змагання. Це наша шана полеглим воїнам. Одночасно буде проходити футбольний матч на Кубок Героя України Андрія Конопльова. Буде скандинавська ходьба і матч з бочче. Презентуємо на території фотовиставки. Будемо запрошувати команди з усіх громад. Наша мета — на наступний рік внести цей легкоатлетичний забіг до обласних заходів», – розповів радник голови Полтавської обласної ради Руслан Рогов.

До 12-ї години планують завершити і забіг, і футбол. Потім відбудеться нагородження. З 12:30 до 13:30 артисти Полтавської обласної філармонії покажуть уривки з вистави “Блокпост”. Також запланований концерт Полтавського симфонічного оркестру. Опісля – неформальне спілкування, смакування польової каші.

«Захід розпочнеться з покладання квітів до стели загиблих воїнів у Музеї авіації та до могил загиблих на Алеї Героїв. А завершиться колективним виконанням гімну України», – додав голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих, померлих захисників України при Полтавській ОДА Іван Петренко.

Долучитись до забігу зможуть всі охочі. Буде організовано підвіз від Полтавської ОДА до місця проведення заходу і назад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора