A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

КАТЕРИНА РИЖЕЧЕНКО ВІДВІДАЛА ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР МАТЕРІ ТА ДИТИНИ

Дата: 06.08.2021 08:35
Кількість переглядів: 182

Катерина Рижеченко відвідала Полтавський обласний соціальний центр матері та дитини

 

5 серпня заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, депутати Полтавської облради Наталія Гранчак та Юлія Цибульська в межах робочої поїздки відвідали Полтавський обласний соціальний центр матері та дитини в Омельнику.

Як розповіла в.о директора центру Наталія Лимаренко, установа функціонує з 2008 року. Передували її створенню 120 намірів відмов матерів від народжених дітей протягом 2005-2007 років через відсутність житла, підтримки з боку рідних. Центр є комунальною установою й  призначений для тимчасового проживання жінок на 7-9 місяцях вагітності, матерів із дітьми від народження до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку, жінок із малолітніми дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах і постраждали від домашнього насильства.

Заклад розрахований на тимчасове проживання 25 осіб: 10 жінок із 15 дітьми. У ньому створені достатньо комфортні житлово-побутові умови. Жінки з дітьми забезпечені харчуванням та речами першої необхідності. У закладі працюють психолог, соцпрацівник, медсестра. Для кожної жінки розробляють індивідуальну корекційну програму з психологічної допомоги, соціальної адаптації, проводять групові заняття з підготовки до пологів та догляду за дитиною.

За період функціонування установи тут отримали допомогу 186 осіб:  66 жінок, 16 вагітних та 104 дитини,

«Полтавський обласний соціальний центр матері та дитини в регіоні є необхідним ресурсом для запобігання ранньому соціальному сирітству, надання прихистку для жінок, які постраждали від домашнього насильства, та їхньої подальшої адаптації в житті. Спільно з громадою, представниками обласної влади працюватимемо над подальшим розвитком центру, зокрема й над систематичним покращенням соціально-побутових умов у ньому. Обговорили проблемні питання й подальший спільний алгоритм дій», – зауважила Катерина Рижеченко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора