A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ТЕРИТОРІЇ ПОЛТАВЩИНИ ПЕРЕВАЖАЄ НАДЗВИЧАЙНИЙ РІВЕНЬ ПОЖЕЖНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Дата: 05.08.2021 16:19
Кількість переглядів: 188

На території Полтавщини переважає надзвичайний рівень пожежної небезпеки

 

За даними Укргідрометцентру,  на території Полтавської області переважає надзвичайний рівень пожежної небезпеки (5-й клас пожежної небезпеки).

У цей час навіть найменша необережність з вогнем у лісі може призвести до пожежі та знищення десятків гектарів лісових насаджень.

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації закликає населення обов’язково дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування в природних екосистемах та обмежити перебування у лісових масивах у період найвищого класу пожежної небезпеки. Адже основною причиною виникнення пожеж в природних екосистемах є людська діяльність!

Згідно з «Правилами пожежної безпеки в лісах України», протягом пожежонебезпечного періоду, особливо при високих рівнях пожежної небезпеки, забороняється:

– розводити багаття у лісі (лише у спеціально передбачених для цього місцях);

–  заїжджати на територію лісового фонду (окрім транзитних шляхів) транспортним засобам за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

– палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки, крім місць, що обладнані для цих цілей;

–  заправляти пальним у лісі паливні баки під час роботи двигуна;

– залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

– відвідувати хвойні насадження  при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайному рівні небезпеки);

– випалювати  траву  та  інші рослинні рештки на землях лісового фонду,  а  також  на  інших  земельних  ділянках,  що безпосередньо   примикають   до   лісу.

Усіх порушників вимог пожежної безпеки в лісах, згідно з законодавством, можна притягти до адміністративної або кримінальної відповідальності. Винуватці пожеж мусять відшкодувати завдані збитки.

При загоранні в лісах, лісопосадках та на відкритих територіях необхідно негайно телефонувати до пожежно-рятувальної служби за номером «101»!

 

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії

з правоохоронними органами облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора