A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

УКРАЇНСЬКІ COVID-СЕРТИФІКАТИ В ДІЇ УСПІШНО ПРОЙШЛИ ТЕХНІЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ З БОКУ ЄС

Дата: 05.08.2021 16:12
Кількість переглядів: 193

 

Українські COVID-сертифікати в Дії успішно пройшли технічне оцінювання з боку ЄС

 

4 серпня технічна розробка Мінцифри та ДП Дія щодо ковідних сертифікатів успішно пройшла технічне оцінювання з боку ЄС. Технічна команда високо оцінила строки реалізації, точність і відповідність українських COVID-сертифікатів специфікаціям ЄС.

Наразі залишився останній крок — політична частина взаємовизнання, а саме погодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод. Після цього буде підписаний меморандум, який дозволить українцям подорожувати з сертифікатами.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України, Фейсбук-сторінка Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

За словами Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, коли людина завершить курс імунізації від COVID-19, тобто отримає 2 дози вакцини, можна буде згенерувати сертифікат про вакцинацію у застосунку чи на порталі Дія

«Ми розпочали перемовини про взаємне визнання цифрових сертифікатів про вакцинацію після моєї розмови з Віцепрезиденткою Єврокомісії Вєрою Юровою. Тоді Євросоюз ще визначався з процедурами і вчасний початок цієї роботи дозволив Україні однією з перших країн-партнерів створити відповідні внутрішньодержавні процедури. Звісно, фантастичну роботу провели у Міністерстві цифрової трансформації і тому сьогодні українські дані про щеплення від COVID-19 вносяться в систему,  що відповідає вимогам ЄС. Це крок до того, щоб громадяни України могли без обмежень подорожувати до Євросоюзу і є справжнім доказом поступового зшивання нашої країни з ЄС», – прокоментувала Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

«У найкоротші терміни ми змогли розробити та впровадити COVID-сертифікати, хоча спочатку це здавалося майже неможливим. У співпраці з іншими країнами ми протестували інновації та створили універсальні системи обміну інформацією. Такі проєкти є справжнім доказом інтеграції України з ЄС. Вже скоро українці зможуть повернуться до звичного доковідного життя з мандрівками та бізнес-зустрічами з іноземними партнерами», – сказав Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України.

Розробкою та технічною реалізацією спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, ДПСУ.

Проєкт реалізовано за підтримки Євроделегації, Програми EU4Digital і Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Довідково:

У квітні 2021 року під час онлайн-зустрічі Ольга Стефанішина, Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, та Вєра Юрова, Віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості, домовилися про початок спільної роботи над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифікату про імунітет від COVID-19.

Євроінтеграційний портал

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора