A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА МОДЕРНІЗАЦІЮ ІНФРАСТРУКТУРИ ТРЬОХ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ ПОЛТАВЩИНИ СПРЯМУЮТЬ МАЙЖЕ 3 МІЛЬЙОНИ ЄВРО

Дата: 03.08.2021 16:19
Кількість переглядів: 175

На модернізацію інфраструктури трьох  закладів професійно-технічної освіти Полтавщини спрямують майже 3 мільйони євро 

 

Сьогодні,  3 серпня,  Український Фонд соціальних інвестицій, державні навчальні заклади: «Професійно-технічне училище № 44 м. Миргорода», «Вище професійне училище №7 м. Кременчука», «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І.Г. Боровенського» та Полтавська обласна державна адміністрація підписали меморандуми задля модернізації інфраструктури у цих освітніх закладах. 

Співпраця відбуватиметься в межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України». Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується Німецьким державним банком розвитку KfW.  На модернізацію інфраструктури трьох  закладів професійно-технічної освіти  спрямують майже 3 мільйони євро. 

«Підписання меморандумів  для нас є вкрай важливим кроком, адже триває реформа профтехосвіти в Україні. Ми зацікавлені в тому, щоб наші заклади професійно-технічної освіти отримали фінансову підтримку, яка буде направлена на модернізацію  вже існуючого обладнання, адже реалізаціія програми «Велике будівництво» Президента України Володимира Зеленського внесла певні корективи у ринок праці та сформувала  потребу у нових спеціальностях», – в ході підписання меморандумів зазначив  голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

«Як свідчить досвід Європейського Союзу, професійно-технічна освіта ? це можливість для молодих людей повністю реалізувати власний потенціал. Тому ми впевнені, що участь трьох закладів освіти Полтавської області у програмі EU4Skills сприятиме підготовці кваліфікованих кадрів для задоволення потреб ринку праці, а також стане поштовхом для розвитку та підвищення престижу закладів не лише в регіоні, а й в Україні загалом», ? прокоментував Фредерік Куне, керівник Програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні. 

Відповідно до підписаного меморандуму в професійно-технічному училищі № 44 м. Миргорода планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму 950 тис. євро. За ці кошти буде оновлено та облаштовано технікою навчальні лабораторії закладу за професіями «Авторемонтник» та «Електромеханік з ремонту та обслуговування електронної медичної апаратури». 

У Вищому професійному училищі №7 м. Кременчука планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму 1 млн євро. За ці кошти буде оновлено верстатний парк токарної та фрезерної майстерень, а також верстатів з числового програмного керування. Крім того, буде оновлено матеріально-технічне забезпечення кабінету-лабораторії операторів верстатів з програмним керуванням, а також верстатників широкого профілю.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора