A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ЖИТЕЛІ 109-ГО МІКРОРАЙОНУ ПОЛТАВИ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ОЛЕГА СИНЄГУБОВА ДОПОМОГТИ У ВИРІШЕННІ СИТУАЦІЇ З ТЕПЛОПОСТАЧАННЯМ

Дата: 03.08.2021 15:21
Кількість переглядів: 298

Жителі 109-го мікрорайону Полтави звернулися до Олега Синєгубова допомогти у вирішенні ситуації з теплопостачанням

 

В облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва Полтавщини з активом мешканців 109-го мікрорайону Полтави. Вони звернулися до очільника області з відповідним проханням. 

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, його заступник Євген Греков, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький і його заступник Олексій Чепурко зустрілися з керівниками ОСББ і ЖБК 109-го мікрорайону. Обговорили ситуацію на котельні, яка обслуговує будинки, і стан залученості міста до вирішення проблематики, пов’язаної з наданням у новому опалювальному сезоні теплопостачання 5 тисячам абонентів цього мікрорайону.

Голова кооперативу «Ротор», житель 109-го мікрорайону Валерій Горобець зазначив, що протягом кількох тижнів питання не вирішується. 

«Ми отримали відповідь від управління ЖКГ міськвиконкому, що опалення розпочнеться вчасно, опалюватиме будинки котельня турбомеханічного заводу. Тематичний лист надійшов після того, як я був на сесії міської ради й пан Мамай пообіцяв, що опалювальний сезон розпочнеться у встановлені терміни. Коли ми два тижні тому були на котельні, то побачили, що обладнання там – газова труба й теплова траса – порізане й демонтоване. Дії для вирішення питання не вживаються, а до старту опалювального сезону залишається два місяці. Просимо вплинути на міського голову, щоб міська влада вирішила це питання», – сказав Валерій Горобець.

Голова ЖБК «Енергетик» Вікторія Самойліченко розповіла, що на теплопостачання в жителів підписані договори з «Полтаватепло». Минулого сезону підприємство послугу надавало. 

Олег Синєгубов повідомив, що до правоохоронних органів направлено звернення, щоб вони надали правову оцінку події, яка сталася на котельні. 

«Беру на себе зобов’язання зустрітися з міським головою Полтави. Зустрінемося і з керівництвом турбомеханічного заводу, – зазначив Олег Синєгубов. – У разі потреби звертатимемося й на центральний рівень. Питання по 109-му мікрорайону обов’язково винесемо на засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС, проведемо нараду з правоохоронними органами. Розуміємо, які ризики є наразі й осторонь цієї проблеми стояти не будемо». 

Олександр Біленький зазначив, що юридично й технологічно комунальне підприємство обласної ради «Полтаватеплокомуненерго» не може розпочати роботу з надання послуги для мешканців 109-го мікрорайону. Водночас підприємство має змогу надати фахівців для проведення відновлювальних робіт на котельні заводу – монтування котла і мереж.

Євген Греков поінформував, що до «Полтаватепло» надіслані запити про надання документації щодо підготовки до опалювального сезону й дій, вчинених на котельні. До Полтавської міської ради – про надання протоколів з підготовки до осінньо-зимового періоду. Питання тримають на контролі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора