A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ОЛЕГ СИНЄГУБОВ: «ПИТАННЯ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПОЖЕЖ НА ТЕРИТОРІЇ ОБЛАСТІ Є НА СЬОГОДНІ ВКРАЙ ВАЖЛИВИМ ТА ПОТРЕБУЄ ВЖИТТЯ ВИЧЕРПНИХ ЗАХОДІВ»

Дата: 02.08.2021 16:10
Кількість переглядів: 185

Олег Синєгубов: «Питання попередження  пожеж на території області є на сьогодні  вкрай важливим та потребує вжиття вичерпних заходів»

 

За прогнозами Укргідрометцентру, найближчим часом в Україні переважатиме тепла та посушлива погода, що створить передумову для формування довготривалої надзвичайної пожежної небезпеки.

Про ситуацію, що склалася в пожежонебезпечний період, та завдання щодо попередження пожеж на території Полтавської області йшлося сьогодні на апаратній нараді у голови облдержадміністрації Олега Синєгубова.

«Питання попередження  пожеж на території області є на сьогодні вкрай важливим, адже всі ми є свідками ситуації, яка зараз склалась в Туреччині. Посушлива погода, високий температурний режим, які вже довгий час тривають в Полтавській області говорять про те, що і ми знаходимось в небезпечній зоні та повинні вжити вичерпних заходів щодо недопущення виникнення пожеж», - зазначив голова облдержадміністрації.

За статистикою, основними причинами виникнення пожеж на відкритих територіях є людська діяльність. В теплу погоду громадяни активно вирушають на відпочинок до лісових масивів та впорядковують власні домогосподарства спалюючи сміття. Однак, варто пам'ятати, що при довготривалій посушливій погоді достатньо навіть одного непогашеного сірника для того, щоб спровокувати масштабну пожежу на відкритій території.

       «У поточному році на території Полтавської області виникло 1487 пожеж, які призвели до втрати майна та загибелі людей. В екосистемах  -  643 пожежі. Основними причинами виникнення пожеж стало необережне поводження громадян з вогнем, як правило, внаслідок неконтрольованого випалювання сухої трави, листя, сміття», - зазначив у ході апаратної наради у голови облдержадміністрації начальник ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Володимир Салогуб.

Крім того, на території області триває зернозбиральна кампанія, тому питання дотримання протипожежних заходів у місцях збирання, переробки й зберігання зернових набуває особливої важливості. У цей період за умов посушливої та вітряної погоди, навіть невеличке займання може спричинити виникнення масштабної пожежі на зернових полях й призвести до значних матеріальних збитків.

Також у літні місяці гострою стає проблема загорянь на торфовищах, адже висока температура повітря унеможливлює їх утримання у достатньо зволоженому стані.

«З метою профілактики пожеж та попередження загибелі і травмування людей  ГУ ДСНС України у Полтавській області проведено комісійні обстеження 72-ох населених пунктів,  13-ти дачних і садових товариств та 49-ти інших об’єктів суб’єктів господарювання, які знаходяться у межах лісових масивів на території Полтавської області. У результаті проведених обстежень складено акти, які вручені відповідальним керівникам та будуть перевірені на факт усунення недоліків. Крім того, спільно з представниками соціальних служб, поліції, депутатського корпусу та представниками ЗМІ проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи, у тому числі рейди у місця масового відпочинку людей в лісових масивах та житловому секторі», - повідомив Володимир Салогуб.

Питання профілактики та реагування на пожежі перебуває на постійному  контролі  Полтавської обласної державної адміністрації.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора