A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«ПЕРШІ 100 000 ЖИТЕЛІВ ПОЛТАВЩИНИ ПОВНІСТЮ ЗАВЕРШИЛИ ВАКЦИНАЦІЮ», – ОЛЕГ СИНЄГУБОВ

Дата: 02.08.2021 16:07
Кількість переглядів: 172

«Перші 100 000 жителів Полтавщини повністю завершили вакцинацію», – Олег Синєгубов

 

В області 100 тисяч осіб отримали по дві дози вакцини і завершили  процес щеплення. Про це голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов повідомив під час апаратної наради 2 серпня.

«Перші 100 000 жителів Полтавщини отримали дві дози щеплення й повністю завершили вакцинацію. Минулої суботи в Полтаві відкрили ще один, четвертий, центр вакцинації. Він працює щодня в Палаці культури залізничників, на площі Слави, 3Б, неподалік від Південного вокзалу. Чекаємо пропозицій, де ми зможемо надалі відкривати аналогічні пункти щеплень, щоб підвищити темпи вакцинації», – зауважив Олег Синєгубов.

За його словами, МОЗ поставило нові вимоги – 250 тисяч щеплень за добу по всій Україні. Окрім того, Уряд ухвалив рішення: у разі виходу із «зеленої» зони будь-якої з областей, працюватимуть лише ті школи, садочки, університети та інші заклади освіти, де вакциновано 80% персоналу. Теж саме стосуватиметься і великих колективів, установ та організацій.

«Нині область – на рівному плато й поки що тенденція зберігається. Зменшилася кількість летальних випадків. Але пацієнти, які продовжують лікування, знаходяться у важкому стані. У блоках інтенсивної терапії – 17 осіб,  стаціонарі – 50,  реанімації – 4, – зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА  Віктор Лисак. – Є пацієнти, які повернулися з відпочинку й отримують лікування. Робимо все можливе, щоб відстежувати штам «Дельта» на території області».

Віктор Лисак наголосив, що всі заклади охорони здоров’я повинні працювати над накопиченням засобів індивідуального захисту.  

«Нам потрібно посилити роботу штабів, проводити систематичні зустрічі з підприємцями, організованими колективами. На рівні держави займаємо лідерські позиції за темпами вакцинації, але маємо всі сили й резерви, щоб активізувати її у розрізі громад та районів», – сказав Віктор Лисак.

Нині з 2660 організованих колективів області опрацьовано 1198. Продовжують діяти 93 пункти щеплень, 55 мобільних бригад.

«Звертаємо увагу, що в Україні вже зафіксовано штам «Дельта». Він більш контагіозний та вражає молоде населення. Акцентуємо на необхідності функціонування системи киснезабезпечення в закладах медицини області», – підкреслив Олег Синєгубов.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора