A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

30.07.2021 р. відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 30.07.2021 15:09
Кількість переглядів: 275

30.07.2021 р. відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних  ситуацій.

 

Головував:перший заступник голови райдержадміністрації  Дмитро ЗАДВОРКІН –  голова районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних  ситуацій з порядком денним:

1.      Про виконання заходів щодо прискорення темпів вакцинальної кампанії  населення  територіальних громад в період високого ризику росту захворювання на COVID-19.

2. Про стан підготовки об’єктів господарства, транспорту, енергозабезпечення та соціального призначення (лікарні, школи та інше.) до роботи в осінньо-зимовий період.        

3.      Про стан забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей та протипожежного захисту будівель та споруд.

4.      Щодо перенесення терміну полювання на пернату дичину. 

 

Засідання комісії проводилось з урахуванням карантинних обмежень та обов’язковим дотриманням необхідних протиепідемічних заходів.

 

Після обговорення нагальних питань, Комісія прийняла ряд рішень,серед яких:

Про виконання заходів щодо прискорення темпів вакцинальної кампанії  населення  територіальних громад в період високого ризику росту захворювання на COVID-19.

  1. Головам територіальних громад, Керівникам робіт  з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби СOVID-19 територіальних  громад Полтавського району посилити:

роботу з колективами підприємств, організацій, установ, які розташовані на території громади щодо проведення щеплень мобільними бригадами центрів вакцинації;

інформаційну кампанію, спрямовану на інформування населення про факти та переваги вакцинації, протидії шкідливим міфам про вакцинацію тощо;

роботу з місцевими засобами масової інформації;

роботу в соціальних мережах, мессенджерах та інтернет-ЗМІ;

залучення лідерів думок, громадських авторитетів зі сфер медицини, освіти, науки тощо;

розробку та поширення просвітницьких матеріалів стосовно вакцинації серед медичних працівників та загального населення;

організацію круглих столів, прес-конференцій, ефірів, для постійного донесення актуальної інформації про вакцинації до населення;

провести додаткові заходи щодо проведення вакцинації населення району.

 

  1. Головам міських, селищних, сільських територіальних громад, директорам освітніх закладів привести у відповідність роботу навчальних закладів (у разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу) згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України № 1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами від 28.07.2021 р.).

 

  1. Управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації, підрозділам соціального захисту населення територіальних громад посилити роз’яснювальну роботу з малозабезпеченими та маломобільними групами населення  району про факти та переваги вакцинації, провести аналіз та надати до відповідних центрів вакцинації списки осіб на щеплення.

 

  1. Начальникам штабів з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби СOVID-19 територіальних  громад Полтавського району провести додаткові заходи щодо проведення вакцинації населення району.

 

Щодо перенесення терміну полювання на пернату дичину.

 

  1. У зв’язку із пожежною небезпекою (5 рівень пожежної небезпеки) відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» розпочати полювання на пернату дичину на теріторії водно-болотних мисливських угідь Полтавського району та державних підприємств лісгоспу району, а саме: качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, гала-газа, гаги звичайної, лутка, крохалів), лиску, куликів (крім кулика – сороки, дупеля, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем ‘яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстунчика), перепілку, голубів (крім голуба синяка) о 18-00 годині 04 вересня 2021 року,  крім заборонених для полювання місць.

 

  1. Виконавчим комітетам територіальних громад, Державним підприємствам лісового господарства Полтавського району, Полтавській обласній організації Українського товариства мисливців та рибалок забезпечити виконання рішення Полтавської районної комісії районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних  ситуацій.

 

  1. Редакторам районних суспільно-політичних засобів масової інформації довести рішення до населення району.Фото без описуФото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора