A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПЛАТФОРМІ ДІЯ. ЦИФРОВА ОСВІТА ДОСТУПНИЙ НОВИЙ ОСВІТНІЙ СЕРІАЛ «ЯК ГРОМАДІ СТАТИ ЦИФРОВОЮ»

Дата: 30.07.2021 11:50
Кількість переглядів: 170

На платформі Дія. Цифрова освіта доступний новий освітній серіал «Як громаді стати цифровою»

 

Міністерство цифрової трансформації запустило новий освітній онлайн серіал «Як громаді стати цифровою». Він призначений для публічних службовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Слухачі отримають покрокові інструкції та рекомендації, як побудувати присутність громади в мережі та налагодити робочі процеси онлайн.

Серіал доступний за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities.

«Курс складається з восьми відео з вичерпною інформацією про аспекти цифровізації на рівні територіальної громади. Та допоможе систематизувати знання з цифрової трансформації та сформувати фундамент для подальших дій. У результаті проходження навчання учасники отримають сертифікат із зазначенням кредитів обсягом 0,2 ЄКТС», – розповів заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко.

Крім того, днями Мінцифри презентувало запуск безоплатного тренувального модуля навичок володіння комп’ютером (ICDL) – «Український цифровий громадянин».

«Модуль «Український цифровий громадянин» – це 36 запитань, що охоплюють такі теми: апаратне забезпечення комп’ютерів, операційні системи та принципи роботи в системі, файлова система, принципи роботи в текстовому редакторі, принципи створення електронних таблиць, інтернет, www, веббраузери, онлайн-сервіси, електронна пошта, спілкування в інтернеті, сучасні е-сервіси», – повідомив Ігор Панченко.

Раніше Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта оновлений національний тест на цифрову грамотність – Цифрограм 2.0.та 3 спеціалізовані тести: Цифрограм для вчителів, Цифрограм для держслужбовців та Цифрограм для медиків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора