A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПРЕДСТАВНИКИ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ОДА ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Дата: 28.07.2021 08:36
Кількість переглядів: 196

Представники Громадської ради при ОДА обговорили питання пенсійного забезпечення військовослужбовців

 

27 липня з ініціативи Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації відбулася зустріч представників обласних громадських об’єднань ветеранів сектору оборони з представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області. Обговорили питання пенсійного забезпечення військовослужбовців та особливості нормативно-законодавчої бази в цій сфері.

«Сьогоднішня зустріч продиктована вимогами часу. Вона має на меті ґрунтовне й компетентне роз’яснення найактуальніших моментів у сфері пенсійного забезпечення військовослужбовців із перших уст. Питань із теми справді чимало. У ході засідання будемо їх озвучувати, обговорювати й напрацьовувати алгоритм подальших дій», –  зауважив голова Громадської ради при облдержадміністрації Олександр Дербеньов.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, на обліку перебуває 21619 осіб, пенсії яким призначені, згідно з Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Станом на 1 липня цього року середній розмір пенсії зазначеної категорії осіб становить близько 5724 грн, що на 455 грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як зауважили на загал, від 14 липня 2021 р. № 713 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб», яка стосується зменшення диспропорцій у розмірах пенсій, призначених військовослужбовцям. Зокрема, нею передбачено:

  • встановлення  з 01.07.2021  особам, яким призначено  пенсію відповідно до Закону № 2262, доплати до пенсії у сумі до 2000 грн;

  • встановлення мінімальної пенсійної виплати (з урахуванням  надбавок, доплат, підвищень, крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) у розмірі 3854 грн;

  • збільшення адресної допомоги учасникам бойових дій у розмірі, що не вистачає до 210% прожиткового мінімуму, або 3893,40 грн (до цього – 165%, або 3059, 10 грн).

Наразі органами Пенсійного фонду завершується робота з проведення масового перерахунку в централізованому порядку для забезпечення виплат у нових розмірах із 5 серпня цього року з доплатою різниці пенсії за липень.

Озвучені питання на Громадській раді в подальшому будуть детально опрацьовані, а зустрічі щодо пенсійного забезпечення – систематичними.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора