A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ЯК НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Дата: 28.07.2021 08:36
Кількість переглядів: 201

Як не стати жертвою торгівлі людьми

 

30 липня  -  Всесвітній день протидії торгівлі людьми.  Фахівцями Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації 26 та 27 липня спільно з представниками  управління міграційної поліції Головного управління національної поліції у Полтавській області, управління Держпраці в Полтавській області проведено наради щодо протидії торгівлі людьми.

У підсумку напрацьовано спільні дії  щодо своєчасного реагування на прояви торгівлі людьми, підвищення ефективності виявлення осіб, які вчиняють такі злочини або сприяють їх вчиненню, захисту прав осіб, постраждалих від торгівлі людьми, особливо дітей, та надання їм всебічної допомоги.  Проведено широке інформування громадян щодо існуючих  видів та форм торгівлі людьми

У нинішньому світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Жертвою торгівлі може стати будь-яка особа, незалежно від віку та статі.

Як не стати жертвою торгівлі людьми. Запам’ятайте і розкажіть своїм рідним та друзям про правила безпеки:

1. Не вірте рекламі фірми, яка не відповідає вимогам законодавства України (не вказує повної назви фірми, її адреси, номеру ліцензії та органу ліцензування, що її видав). Торгівці людьми можуть ввести Вас в оману, використовуючи: різноманітні фірми-посередники з працевлаштування за кордоном, туристичні, шлюбні та модельні агенції, служби знайомства, агенції шоу–бізнесу, оголошення, рекламу в ЗМІ та Інтернеті.

2. Не ведіть переговори про навчання, працевлаштування чи шлюб наодинці з агентом. Запросіть взяти участь у переговорах довірену особу – це може бути Ваш юрист або хтось із Ваших близьких.

3. Перевірте, чи має фірма ліцензію на надання відповідних послуг (навчання, працевлаштування за кордоном).

4. Зв’яжіться з Посольством країни, куди Ви плануєте подорож та дізнайтесь про правила щодо працевлаштування або навчання іноземців.

5. Особисто оформлюйте пакет документів та самі сплачуйте за послуги. Це не дасть можливості торгівцям людьми втягнути Вас у боргову залежність або вчинити злочин стосовно інших осіб за Вашими документами. Не користуйтеся послугами незнайомих осіб, які пропонують Вам допомогу в оформленні виїзних документів, продовженні терміну перебування на території іноземної держави.

 

Увага! Якщо Ви опинилися у скрутному становищі за межами України, звертайтеся по допомогу до Посольства або Консульства України у країні Вашого перебування, де Вам допоможуть отримати документи, що засвідчують Вашу особу, і повернутися на Батьківщину.

527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної «гарячої лінії» з питань протидії торгівлі людьми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора