A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Про вакцину протиCOVID-19

Дата: 27.07.2021 15:26
Кількість переглядів: 214

Про вакцину проти COVID-19

Вакцина проти COVID-19  вакцина, здатна підвищити захист організму від вірусу SARS-Cov-2, який викликає коронавірусну інфекцію COVID-19.

До пандемії були проведені роботи протии інших коронавірусів,  що дало знання про їх структуру та функціонування. Це знання прискорило розробку різних технологій вакцинації. У грудні 2020 року вакцина  отримала дозвіл на використання у низці країн і таким чином почалася масова вакцинація.

Розробка та вдосконалення вакцини — критично важливе завдання для системи охорони здоров'я. Починаючи з квітня 2020 року різними медичними установами та фармацевтичними компаніями розроблялися та тестувалися понад 40 препаратів, що потенційно мають захистити від COVID-19.

Для вакцинації в Україні використовують та планують використовувати вакцини знаних у світі розробників і виробників.

У Полтавському районі щеплюють вакцинами : AstraZeneca, Pfizer, CoronaVacComirnatyModerna. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом від 14 до 28 днів. Всі вакцини схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Вакцинація – це єдиний спосіб, який дасть змогу швидко побороти коронавірус, захистити себе та свої родини й повернутися до звичного життя. Всі вакцини безпечні й ефективні. Щеплення – добровільні та безкоштовні.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора