A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

СЬОГОДНІ У ПОЛТАВІ ТЕСТУВАЛИ НА ГЕПАТИТ

Дата: 27.07.2021 09:57
Кількість переглядів: 253

Сьогодні у Полтаві тестували на гепатит

 

Сьогодні, 26 липня, на Театральній площі в Полтаві працював  виїзний пункт тестування на гепатити. Кожен охочий мав можливість безкоштовно та анонімно пройти експрес-тестування на вірусні гепатити, щоб виявити наявність чи відсутність захворювання.

«Насправді на гепатити в області хворіє набагато більше людей, ніж ми знаємо з офіційних джерел, адже у суспільстві відсутня культура проведення регулярних обстежень. Основний шлях передачі гепатитів – парентеральний, тобто коли передача патогену відбувається від джерела інфекції до кровотоку сприйнятливої людини через кров чи уражені ділянки шкіри. Багато людей за життя проводять певні косметологічні чи медичні процедури, тому не можуть бути впевнені у відсутності ураження», – розповіла  доцент кафедри інфекційних  хвороб  Полтавського державного медичного університету, лікар-інфекціоніст Наталія Прийменко.

Тестування, організоване фахівцями Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації у тісній співпраці з БО «Світло надії», мало за мету порушити у суспільстві проблему інфікування гепатитами.  

«Основна наша проблема полягає в тому, що люди навіть не здогадуються про ураження гепатитом, а інфікуватись ним можна і в косметологічних салонах, і в салонах татуювання. У пункті тестування кожна людина має змогу безкоштовно пройти тест на гепатити та виявити наявність чи відсутність захворювання. Лікування гепатитів сьогодні є абсолютно  безкоштовним. Державою в достатній кількості закуплені ліки. Сучасні противірусні препарати здатні протягом 3-6 місяців забезпечити повне одужання», –повідомила виконуюча обов’язки директора «Полтавського обласного центру громадського здоров’я» Ніна Дурдикулиєва.

«Про можливість безкоштовно пройти тестування на гепатит я дізналась із засобів масової інформації. Вирішила перевіритись, адже відомо, що гепатит – «тихий вбивця», симптоми якого практично відсутні», – переконана жителька міста Полтави Ольга.

Також будь-який мешканець області  має можливість звернутись до свого сімейного лікаря чи абсолютно анонімно пройти тестування в кабінеті «Довіри».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора